Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: O petiţie contra supendării parlamentului a depăşit un milion de semnături

UK Marea Britanie

O petiţie contra deciziei premierului britanic, Boris Johnson, de a suspenda parlamentul până la 14 octombrie, cu aproape două săptămâni înainte de data Brexitului, a depăşit miercuri seară un milion de semnături, potrivit site-ului oficial unde sunt adunate, notează AFP, potrivit Agerpres.

Această petiţie cere ca "parlamentul să nu fie nici suspendat, nici dizolvat cel puţin până când" Brexitul va fi amânat sau anulat. 

Suspendarea parlamentului britanic până la 14 octombrie, anunţată de premierul Boris Johnson, este un ''scandal constituţional'', a declarat miercuri preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow.

Citește și: Pentagon: Misiunea de securitate maritimă în Golf este un succes

La rândul său, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a afirmat că intenţia premierului Boris Johnson de a extinde vacanţa parlamentară până la 14 octombrie ''o faptă reprobabilă şi o ameninţare pentru democraţia'' britanică. 

''Sunt consternat de nechibzuinţa guvernului Johnson, care vorbeşte despre suveranitate şi totuşi încearcă să suspende parlamentul pentru a evita analizarea atentă a planurilor sale pentru un lipsit de înţelepciune Brexit fără acord. Este o ameninţare pentru democraţia noastră'', a menţionat Jeremy Corbyn într-o declaraţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.