Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie pune 'CAPAC' Guvernului și Coaliției: Mesajul ambasadei, după criticile aduse de Departamentul de Stat în privința Legilor justiției

capital.ro
romania marea britanie

Ambasada Marii Britanii se alătură demersului Departamentului de Stat al SUA! Britanicii au transmis un mesaj României în contextul în care se pregătește intens proriectul de modificare a legilor justiției.

Reprezentanța diplomatică își exprimă speranța că schimbările care vor viza sistemul de justiție vor promova independența și eficiența instituțiilor din domeniu.

Citește și: SURSE - Liviu Dragnea a dat semnalul în PSD, după mesajul din SUA: se merge până la capăt

"Sperăm că orice modificare adusă sistemului de justiție are rolul de a promova independența și eficiența operațională ale instituțiilor judiciare și ale statului de drept, luând în considerare recomandările Mecanismului de Cooperare și Verificare al UE. Sperăm de asemenea că astfel de amendamente vor include o consultare largă cu toate părțile relevante", se arată într-o poziție oficială a Ambasadei, citată de Hotnews.

”Este responsabilitatea României să decidă cu privire la legislația proprie, în conformitate cu Constituția și cu procedurile parlamentare. (...) Sperăm că orice modificări au rolul de a sprijini și dezvolta progresul important realizat de România în ultimii ani în lupta împotriva corupției și pentru consolidarea statului de drept, prin realizarile unor instituții precum DNA", a mai transmis Ambasada Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.