Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie se confruntă cu 'cinci provocări majore': Ce a descoperit Theresa May

reuters
Theresa May

Marea Britanie se confruntă cu 'cinci provocări majore', între care Brexit-ul, diviziunile sociale şi îmbătrânirea populaţiei, a afirmat joi premierul britanic Theresa May într-un discurs rostit cu prilejul prezentării programului electoral al Partidului Conservator în perspectiva alegerilor legislative anticipate din 8 iunie, relatează DPA.

May a evidenţiat provocarea cu care se confruntă Marea Britanie în ceea ce priveşte construirea unei economii puternice pentru 'a asigura securitatea, prosperitatea personală, serviciile publice şi comunităţi mulţumite şi sustenabile'.

Citește și: STUDIU Poluarea ne provoacă sinuzită cronică

În ceea ce priveşte Brexit-ul, ea a apreciat că deoarece este 'o diferenţă tot mai mică între afacerile interne şi internaţionale pe probleme de migraţie, securitate naţională şi economie, Marea Britanie trebuie să rămână puternică şi unită' şi să acţioneze pentru a-şi apăra interesele.

May a promis 'că toată lumea va avea şansa să profite cât se poate de mult de pe urma abilităţilor şi muncii sale, indiferent cine este şi de unde vine'.

Citește și: STUDIU Simpla atingere a unor obiecte contaminate cu fum de țigară e DĂUNĂTOARE pentru copii

Ea a afirmat că Marea Britanie se confruntă cu o altă provocare, aceea de a 'valorifica puterea noilor tehnologii aflate în schimbare rapidă, asigurându-se în acelaşi timp că securitatea şi intimitatea noastre - şi bunăstarea copiilor şi tinerilor - sunt protejate'.

Theresa May a afirmat de asemenea că va 'reduce şi controla' imigraţia în Marea Britanie din UE şi din statele care nu sunt membre ale blocului comunitar în cazul în care câştigă alegerile din 8 iunie.

Citește și: Candidează la președinția țării și au apărut poze cu ea goală / FOTO HOT

'Imigraţia ar trebui controlată şi redusă deoarece atunci când este prea rapidă şi crescută, este dificil să se contruiască o societate coezivă', a explicat premierul britanic.

'Imigraţia necontrolată are un impact asupra oamenilor, serviciilor publice şi uneori asupra locurilor de muncă', a afirmat ea în legătură cu programul partidului, potrivit căruia migraţia anuală netă în Marea Britanie, de 273.000 de persoane, este 'prea mare'.

Citește și: Noul PARIU al modei: Pantofii din aur / VIDEO

'Este obiectivul nostru să reducem imigraţia la niveluri sustenabile, prin care înţelegem o migraţie anuală netă de zeci de mii de persoane, şi nu de sute de mii de persoane, aşa cum s-a înregistrat în ultimele două decenii', se arată în manifest.

'Vom continua, de aceea, să reducem imigraţia din afara UE', se mai menţionează în programul anunţat de premierul britanic, adăugându-se că guvernul intenţionează să crească cerinţele financiare pentru vizele de familie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.