Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie spulberă visul frumos al Ucrainei: 'Nu ar trebui să se aștepte la asta!'

ucraina armata

Ambasadorul britanic la NATO consideră că Ucraina nu ar trebui să se aștepte la progrese la următorul summit în ceea ce privește aderarea în cadrul alianței, informează Politico.

Reprezentanții NATO se vor reuni la Washington pentru un summit pe 9 iulie și, deși este probabil să se discute despre apartenența Ucrainei la NATO, David Quarry spune că Kievul ar trebui să-și țină sub control așteptările. „Nu mă aștept la o mare descoperire în această problemă, în principal din cauza situației probabile de pe teren”. În același timp, potrivit lui Quarry, Marea Britanie este „absolut convinsă că locul de drept al Ucrainei este în NATO”.

Vladimir Putin a avertizat în 2023

Includerea Ucrainei în NATO reprezintă pentru Rusia o amenințare, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu pentru corporații media din China în 2023.

"Unul dintre punctele - cheie este asigurarea unei securități egale pentru toți, iar Rusia are dreptul la acest lucru, la fel ca și orice alt stat. Dacă considerăm că extinderea NATO pe seama Ucrainei crează pentru noi o amenințare, cerem ca acest lucru să fie auzit", a declarat Putin și a adăugat că securitatea unor țări nu trebuie să se construiască în detrimentul securității altora, conform Rador Radio România.

Președintele a spus că este extrem de important statutul nealiniat al Ucrainei, ca garanție a securității Federației Ruse.

Putin a reamintit faptul că Rusiei i s-a promis în 1991 că nu o să existe o extindere NATO spre Est, însă ulterior au urmat cinci valuri de extindere a alianței. Moscovei i s-a declarat că anterior i s-au dat numai promisiuni verbale, nimic nu a fost consemnat în scris.

După cum reamintește Rosbalt, Kievul a anunțat că Ucraina a depus cererea de aderare la NATO la 30 septembrie anul trecut. Totodată, statele membre ale Alianței au convenit să simplifice procedura de aderare pentru Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.