Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie: Tatăl premierului Boris Johnson va cere cetăţenia franceză (presă)

Agerpres
Boris Johnson

Tatăl premierului britanic Boris Johnson va cere cetăţenia franceză după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dusă la bun sfârşit de fiul său, relatează Sunday Times, citat de France Presse.

Cererea pentru obţinerea cetăţeniei franceze a lui Stanley Johnson, în vârstă de 79 de ani, a fost dezvăluită de fiica sa Rachel într-o carte pe care ea a publicat-o săptămâna trecută, potrivit Agerpres.

În cartea 'Rake's Progress: My Political Midlife Crisis', Rachel Johnson scris că tatăl său "este pe cale să devină cetăţean francez, mama sa fiind născută la Versailles", relatează publicaţia britanică.

"Este o veste bună, pentru că voi putea deveni şi eu cetăţean francez", a adăugat ea.

Citește și: Primul deces în România din cauza COVID-19. Avea și cancer în fază terminală

Stanley Johnson a fost unul dintre primii funcţionari britanici de la Bruxelles, membru al Parlamentului European şi al Comisiei Europene, ceea ce le-a permis copiilor săi, printre care şi Boris Johnson, să-şi petreacă o parte din primii ani din viaţă în capitala belgiană şi să înveţe franceza.

Anti-Brexit în 2016, el şi-a schimbat brusc poziţia în anul următor.

La fel ca fiul său Boris, el are un stil de a vorbi deschis, iar recent a sfidat recomandările guvernamentale de a rămâne cât mai mult în casă pentru a evita răspândirea noului coronavirus.

"Boris a spus că trebuie să evităm să mergem la pub, dar eu trebuie să merg la pub şi voi merge la pub", a declarat el săptămâna trecută la postul de televiziune ITV.

Guvernul a dispus în cele din urmă vineri închiderea puburilor, restaurantelor, teatrelor, cinematografelor, sălilor de sport şi centrelor de petrecere a timpului liber pentru a lupta împotriva răspândirii COVID-19, care a făcut 233 de morţi în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.