Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va construi patru închisori cu 5.000 de locuri de detenţie moderne

inchisoare puscarie gratii

Marea Britanie va construi patru închisori în care vor fi create 5.000 de locuri de detenţie moderne, a anunţat miercuri secretarul pentru justiţie, Elizabeth Truss, transmite Xinhua.

Oficialul britanic a prezentat planurile pentru două noi închisori în Yorkshire şi Port Talbot, în sudul Ţării Galilor, alte două penitenciare, din Greater Manchester şi Kent, urmând să fie reconstruite, scrie agerpres.ro.

Planurile fac parte din angajamentul guvernului de a aloca 1,3 miliarde de lire pentru crearea a 10.000 de locuri de detenţie moderne până în anul 2020, vizând reducerea supraaglomerării din penitenciare, care găzduiesc în prezent 85.000 de deţinuţi.

'Penitenciarele învechite, cu coridoare întunecate şi condiţii de supraaglomerare, nu îi vor ajuta pe deţinuţi să-şi lase în urmă trecutul infracţional, şi nici nu le oferă gardienilor noştri profesionişti şi dedicaţi instrumentele sau mediul necesare pentru a-şi exercita activitatea cu eficienţă', a declarat Elizabeth Truss.

Anunţul de miercuri survine la câteva săptămâni după inaugurarea unei închisori moderne în nordul Ţării Galilor, cu o capacitate de 2.000 de locuri.

Potrivit Ministerului Justiţiei, programul mai prevede închiderea penitenciarelor vechi şi ineficiente şi înlocuirea lor cu centre de detenţie noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.