Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marea Britanie va trimite un portavion în Pacific în 2025

abcnews.go.com
portavion

Marea Britanie va trimite un portavion în Pacific în cadrul unui grup aeronaval în 2025, a anunţat joi Downing Street, în timp ce prim-ministrul Rishi Sunak se află în Japonia, relatează AFP.

Portavionul HMS Queen Elizabeth a traversat Oceanul Pacific în 2021, făcând escală în Japonia, în contextul în care aliaţii occidentali încearcă să contracareze puterea militară în creştere a Chinei în regiune, potrivit Agerpres.

Rishi Sunak, care se află în Japonia pentru un summit G7 la Hiroshima, s-a oprit mai întâi la Tokyo pentru a vizita o bază navală, unde a anunţat că Marea Britanie îşi va dubla numărul de militari la viitoare exerciţii comune.

Londra şi Tokyo vor conveni de asemenea o 'clauză de consultare' formală, de discutare a problemelor de securitate regionale şi mondiale şi a măsurilor ce ar putea fi luate.

Potrivit lui Sunak, grupul aeronaval 'va lucra împreună cu forţele de autoapărare japoneze şi cu alţi parteneri regionali pentru a ajuta la apărarea păcii şi stabilităţii în Indo-Pacific'.

Prim-ministrul britanic se va întâlni joi la Hiroshima cu omologul său japonez Fumio Kishida, ocazie cu care vor anunţa 'Acordul de la Hiroshima'.

Acesta va include acorduri în materie de apărare, comerţ, ştiinţă şi tehnologie, dar şi chestiuni precum schimbările climatice, a indicat Downing Street, fără alte precizări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.