Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marelbo a intrat oficial pe piața din Ucraina, cu primul magazin deschis în Cernăuți!

Marelbo
Marelbo

Anul 2021 a început excelent pentru Marelbo, unul dintre cei mai mari producători autohtoni de încălțăminte. A fost inaugurat primul magazin din afara granițelor, în Ucraina, la Cernăuți. Încălțămintea Marelbo este recunoscută pentru calitate, pentru faptul că este realizată din 100% piele naturală și pentru prețurile excelente, de producători. Aceste atribuite au popularizat încălțămintea și peste granițele țării și astfel a luat naștere ideea extinderii afacerii.

Magazinul din Cernăuți nu va fi singurul din Ucraina, deoarece planul de extindere include lansarea unui magazin online, deschiderea unor magazine în marile orașe din țară și înființarea unui depozit și a unui sediu central. Primul magazin din Cernăuți are 200 mp și este proprietatea Marelbo. Se dorește ca depozitul ce va fi înființat în viitorul foarte apropiat să aibă 2000 mp și să aprovizioneze atât magazinul online, dar și magazinele fizice din Ucraina, așa cum spune fondatorul Marelbo, Aurel Bobu: „Am cumpărat un teren de aproximativ un hectar într-o zonă ultracentrală din Cernăuți pe care dorim să construim un sediu al firmei și un depozit pentru magazinul online din Ucraina. Nu am început încă să construim, dar cum se termină cu pandemia, pentru că ei au cod roșu, adică cel mai probabil din vară, începem construcția. În 2-3 luni ar trebui să fie gata pentru că ridicăm din prefabricate.”

Acest plan de extindere, de fapt ideea din spatele lui a apărut în anul 2019. Mulți investitori din Ucraina s-au arătat interesați de portofoliul companiei, ce include încălțăminte de calitate, realizată din 100% piele naturală, cum ar fi: pantofi bărbați, pantofi copii, accesorii, pantofi dama de la Marelbo. Însă, aceste produse ar fi fost vândute la prețuri mult prea mari, cu adaosuri de aproximativ 60-70% față de prețurile din România, ceea ce nu ar fi fost tocmai în regulă. Astfel, s-a luat decizia ca Marelbo să intre oficial pe piața din Ucraina, iar prețul final al produselor este cu doar 10% mai mare față de prețurile din România. Începutul a fost mai greu, deoarece pandemia de Coronavirus a afectat afacerea și planurile de extindere. O altă piedică a fost reprezentată de legislația dificilă din Ucraina în ceea ce privește mediul de afaceri. Aceasta se poate compara cu România, imediat după Revoluție, însă din fericire, fondatorul Marelbo a avut experiența necesară pentru ca totul să meargă lin.

content-image

În România, Marelbo deține 60 de magazine în marile orașe, iar aproape 85% dintre acestea sunt în spații proprii, ceea ce a contat foarte mult în timpul pandemiei. Deși vânzările au avut de suferit anul trecut, în ceea ce privește magazinele fizice (mai ales în perioada în care marile centre comerciale au fost închise) magazinul online a reprezentat o adevărată salvare, deoarece vinde cât 20 de magazine fizice. În prezent, compania poate produce în medie 3000 de perechi de încălțăminte pe zi.

Planurile de anul acesta includ și extinderea lanțului de magazine in România. Astfel, se vor deschide două noi magazine, unul la București și unul în Timișoara, iar dacă se vor ridica restricțiile impuse de pandemie și se vor relua evenimentele, vânzărilor vor reveni la normal și astfel se are în vedere deschiderea altor magazine în țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.