Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele absent de la micul plagiat politic. Ce face Piedone?

S-a vrut ceva măreț și a ieșit o știre de coloană. Nimeni nu prea a bagat în seamă apariția ”forței de mijloc, a III-a forță”.

Două partide din arcul guvernamental, unul născut din dorința de putere a unor liberali care nu au acceptat opoziție și celălalt intrat în Parlament pe spatele PSD au decis că situația politică e destul de complicată și au decis să fuzioneze.

Au luat numele de ALDE (Alianța Liberalilor și Democraților) doar pentru a lua cât de cât din imaginea grupului politic european cu același nume de la care se și revendică. Plagiatul continuă și prin copierea la virgulă a Statutului noului PNL.

Vezi şi: PC a votat fuziunea cu PLR. Cine nu a fost de acord

Numai că unul din marile atuuri ale noii formațiuni a picat din prima zi. Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorulul 4 nu a venit la Congresul PC care a decis fuziunea și nici la cel de fuziune între PC și oamenii lui Tăriceanu.

Ținând cont că putea fi principalul (se poate spune lesne că e singurul) vector de imagine al noului partid în Capitală cei prezenți s-au întrebat ce e cu el. Mai mult... nici delegații din partea Capitalei nu au dat pe la cele două congrese ceea ce a adâncit și mai tare misterul din jurul mișcării viitoare pe care ar putea să o facă edilul Sectorului 4.

Vezi şi: Mari absenti la congresul PC. Cine sfideaza partidul in ziua fuziunii

content-image

Care PC, care partid? Piedone nu e! Asta spune multe și dau șanse razante cu solul acestei intreprinderi născute mai mult din teamă”, a spus sub protecția anonimatului chiar unul din liderii formațiunii lui Tăriceanu.

Mai bine mergeam cu PSD așa cum ne spunea Nistor (Vasile Nistor, senator și președinte executiv al PC) și mergeam oarecum la sigur. O să ne scoatem ochii cu ai lui Chițoiu și rezultatul va fi același - stă pe bară cel puțin o tură dacă nu găsim o soluție după locale”, a spus un senator PC care a venit doar să facă act.

Vezi şi: Tăriceanu, avertisment pentru ALDE

Potrivit informațiilor noatre primarul Sectorului 4 se gândește intens să joace în interes local. Mulți îl dau ca și candidat al unui partid mare la Primăria Capitalei, alții ca sigur candidat pentru un nou mandat la Sectorul 4.

Cert e că absența sa de la lucrările celor două congrese azi i-a făcut pe mulți conservatori care mai aveau semne de întrebare să se cam decidă. Nu e exclus ca în următoarele zile filiale întregi să migreze spre PSD, PPU-sl sau PNL.

Surse apropiate primarului Sectorului 4 susţin că acesta nu va candida pe listele noului partid la alegerile locale din 2016. În principiu, Piedone susţine actualul guvern pentru a candidat pe listele USL, dar ţine cont şi de faptul că românii l-au votat pe Klaus Iohannis. Jocul lui va fi unul în interesul bucureştenilor, mai spus sursele citate.

Vezi şi: Cum incearca PC sa bage sub pres scandalul din partid. Ce s-a spus de Voiculescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.