Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele PLAN al PSD: cum îl scot din joc pe Iohannis și o REVOCĂ pe Kovesi

Agerpres
PSD

Liderii PSD vorbesc tot mai insistent despre o suspendare a președintelui Klaus Iohannis, dar președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, vine cu o nouă ipoteză. El arată că în ipoteza în care președintele nu ar dori să respecte decizia CCR privind revocarea Laurei Codruța Kovesi, atunci s-ar putea adopta de către Parlament o Hotărâre privind începerea procedurii de demitere a președintelui.

Citește și: PSD, mesaj CATEGORIC pentru Klaus Iohannis, după intervenția președintelui: Deciziile CCR se EXECUTĂ, nu se discută!

În perioada cât este în vigoare Hotărârea, președintele este suspendat, iar atribuțiile acestuia vor fi execitate de numărul doi în stat, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Nicolicea arată că în termenul de 30 de zile, până la referendumul de suspendare efectiv, Parlamentul poate retrage Hotărârea de demitere, referendumul nu mai are loc, iar președintele revine în funcție.

”După ce se constată o încălcare gravă a Constituției, orice măsură constituțională de poate aplica. Acum, la nivel teoretic, mă întrebați cum se face o suspendare, evident că Parlamentul inițiază o demitere, toată lumea confundă demiterea cu suspendarea. În cadrul demiterii, după ce se aprobă hotărârea respectivă, președintele este suspendat, se cere avizul Curții Constituționale, care este opțional, după care se ajunge, evident la referendum, care se organizează în maxim 30 de zile de la data emiterii hotărârii (...) Atâta vreme cât există această Hotărâre a Parlamentului, care a pornit această etapă de demitere, este evident că referendumul se face în maxim 30 de zile, dar orice act poate să fie și anulat de către cel care l-a inițiat. Adică, dacă este o Hotărâre a Parlamentului prin care s-a ajuns la această procedură de demitere, această Hotărâre poate să fie anulată de către cel care a emis-o, adică nu se mai face niciun referendum”, a declarat Eugen Nicolicea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.