Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marele TROC pentru baronii din PNL devine OFICIAL

sigla pnl

Marea înţelegere între tabăra Orban şi tabăra Buşoi din PNL, anunţată în exclusivitate de stiripesurse.ro, devine oficială. Raluca Turcan, preşedintele interimar al PNL, a anunţat că statutul partidului urmează să fie modificat, aşa cum au cerut liderii locali.

Liderii judeţeni ai PNL s-au pomenit într-o situaţie ingrată. Actualul statut nu permite cumulul de funcţii politice în partid. Ori eşti lider de filială judeţeană, ori prim-vice sau vice la nivel naţional. Aplicarea acestei restricţii dă însă peste cap planurile unor lideri cu greutate care pun umărul pentru susţinerea unui candidat sau a altuia, în special pentru cei din Ardeal. Liberali precum Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă, Raluca Turcan, Nicolae Robu sau Mircea Hava nu ar putea să aibă funcţii în viitorul BPN , dacă rămân lideri de filiale.

Vezi şi: Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ România: 'Abateri semnificative la obiectivul bugetar'

Pentru că ambele tabere au interesul ca această prevedere să dispară, ea a fost discutată în şedinţa Biroului Permanent al PNL de luni, 22 mai. Conducerea liberalilor a stabilit că eliminarea prevederii să fie discutată în comisia de statut, adoptată ulterior în BPN şi supusă votului final la Congres. Pentru ca statutul să fie modificat este nevoie de votul a două treimi din totalul delegaţilor la congres.

"Au existat în şedinţă argumente pro şi contra. Vom vedea ce va decide comisia pentru statut. Acea comisie este un echilibrată, care ţine cont de toate curentele existente în partid. Voi solicita ca propunerile de modificare a statutului să fie adoptate cu peste două treimi, pentru a nu fi dezamăgiri sau contestaţii în interiorul partidului", a declarat Raluca Turcan.

O altă modificare la statut va viza funcţiile de vicepreşedinţi, care în acest moment nu au atribuţii clare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.