DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Maria Gabriela Horga, deputat PNL: Am reușit să simplificăm accesul IMM-urilor la finanțare pentru Programul IMM FACTOR

arhiva personala
Maria Gabriela Horga

Deputatul PNL Maria Gabriela Horga susține într-o postare pe pagina personală de Facebook că printr-o serie de 20 de amendamente depuse la Comisia de Buget a Camerei Deputaților s-a reușit simplificarea accesului la Programul IMM Factor.

”Comisia pentru buget a Camerei Deputaților a aprobat cu unanimitate de voturi peste 20 de amendamente pe care le-am depus la ordonanța de urgență privind aprobarea Programului IMM FACTOR (146/2020). Aceste amendamente fac funcțional programul și simplifică accesul IMM-urilor la finanțare.

-IMM Factor asigura lichiditatea IMM-urilor și oferă acces la finanțare prin acordarea de facilități de garantare de către stat pentru creditarea pe termen scurt sub forma finanțării  creditului comercial/furnizor (până la încasarea facturilor, similar scontării).

-Printr-un amendament, se elimină ipoteca imobiliară solicitată IMM-urilor de pe lista garanțiilor.  Factoringul asigura finanțarea pe termen scurt și nu se justifică acest tip de ipotecă în funcționalitatea programului. Nici în cazul programului IMM Invest nu se solicită garanție imobiliara pentru creditul de capital de lucru.

-Printr-un alt amendament a fost prelungit programul până la 31 decembrie 2021, data până la care se pot acorda garanții și granturi în cadrul schemei de ajutor de stat. Data până la care se efectuează plățile aferente granturilor care acoperă costurile de garantare și de finanțare este 31 octombrie 2022, față de 31 octombrie, cât prevedea ordonanța de urgență.

-În calitate de secretar de stat la Cancelaria primului-ministru, am lucrat anul trecut la toate schemele de garantare de către stat si de susținere a IMM-urilor și am pledat pentru prelungirea acestora și în 2021.

-Am propus și menținerea ANAF ca instituție abilitată să recupereze sumele individualizate în înscrisurile întocmite de către FNGCIMM,  deoarece sumele necesare pentru plata garanţiilor de stat acordate finanţatorilor în cadrul Programului IMM FACTOR sunt plătite de Ministerul Finantelor din bugetul de stat.

-Proiectul va intra și la vot final în plen săptămâna aceasta.”, susține deputatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.