Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Gabriela Horga, deputat PNL: Am susținut înființarea Fondului de capital de risc pentru IMM-urile inovative

Facebook
Maria Horga

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, susține într-o postare pe pagina de Facebook că este o mare victorie înființarea Fondului de capital de risc pentru IMM-urile inovative. Alături de ea printre suporteri s-a numărat președintele PNL, Ludovic Orban și deputatul Ionel Dancă:

”Înființarea Fondului de capital de risc pentru IMM-urile inovative este prevăzută în Planul Național de Redresare și Reziliență, conform Memorandumului aprobat săptămâna trecută de Guvern pentru negocierea PNRR cu Comisia Europeană.

La propunerea președintelui PNL, Ludovic Orban, și împreună cu colegul meu Ionel Dancă, am susținut dezvoltarea acestui instrument financiar.

Premierul Florin Cîţu a acceptat finanțarea acestui Fond prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

-Fondul de investiții de capital de risc va funcționa în cadrul FNGCIMM și va fi în valoare de 200 de milioane de euro. Vor fi acordate granturi de 200.000 Euro pentru 2.000 de IMM-uri sub formă de participare directă la capital pentru activități în domeniul cercetării și inovării.

-Prin acest Fond se vor finanța participări directe la capitalul întreprinderilor inovatoare în scopul creșterii numărului de întreprinderi inovatoare capitalizate și bancabile care implementează proiecte viabile.

-Modelul investiției de capital de risc prevede finanțarea prin participarea directă a unui Fond de investiții la capitalul companiilor selectate. După o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 5 și 7 ani, Fondul de investiții va decide asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.

Câștigurile obținute de Fondul de investiții de capital cu risc pe perioada derulării investiției inițiale se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative.

-Fondul de investiții de capital de risc a fost propus de #PNL prin programul de guvernare #DezvoltămRomânia.”, susține deputatul PNL.

Înființarea Fondului de capital de risc pentru IMM-urile inovative este prevăzută în Planul Național de Redresare și...

Publicată de Maria Gabriela Horga pe Duminică, 11 aprilie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.