Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Gabriela Horga, deputat PNL: Bugetul pentru 2021 este unul al investițiilor

arhiva personala
Maria Gabriela Horga

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga, susține că Bugetul pentru 2021 este unul al investițiilor. Pentru a pregăti terenul de aplicare eficientă a noului buget a fost adoptat Proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor. Ea explică in extenso de ce e nevoie ca propunerea de buget a Guvernului coaliției să fie adoptat de Parlament așa cum a fost propus:

”Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2021. Plafonul soldului bugetului general consolidat este în anul 2021 de 7,16% din PIB, iar anul viitor de 5,84%.

-Această lege este necesară pentru aprobarea Legii Bugetului de stat pe anul 2021, proiect pe care Guvernul l-a trimis, astăzi, Parlamentului.

-Prin proiectul pe buget pe anul 2021, cheltuielile de investiții sunt preconizate la 61,4 miliarde de lei, reprezentând aproximativ 5,5% in PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de anul 2020.

De ce sunt importante cheltuielile de investiții?

În principal, redresarea economică rapidă a României, demonstrată de #cifre, este rodul politicii de centru-dreapta, de investiții publice masive a Guvernului #PNL, singurul guvern din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020 și a deciziei raționale și curajoase de a nu impune un noul lockdown economic în toamnă.

În 2020 România a evitat recesiunea tehnică (adică două trimestre de contracție economică consecutive) și a avut o contracție economică de doar 3,9% față de media europeana de 4,8%.

Mai mult, România a avut în T4 cea mai mare #creștere economică trimestrială, +5,3%, din Uniunea Europeană. Spre comparație, Austria a avut o contracție de -4,3%, Italia -2%, iar Franța -1,3%.

În a doua jumătate a lui 2020, România a avut două creșteri economice trimestriale consecutive, T4 cu +5,3% și T3 cu +5,6%.

-În 2020, guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019, an în care a fost o creștere economică.

În timpul guvernelor PSD, investițiile erau sub 40 de miliarde de lei însă nici acestea nu se făceau. La rectificările bugetare se luau banii de la investiții și se duceau în consum.

-Deficitul asumat pentru acest an este de 7,16% din PIB. Angajamentul coaliției este ca bugetul de stat să fie adoptat în forma înaintată de Guvern.

-De ce este important acest lucru?

Amendamentele cu care dorește să vină PSD ar crește deficitul bugetar cu încă 6% din PIB, ajungând la 13%.

Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos și nici nu vom accepta schimbarea destinației banilor de investiții.”, a scris deputatul pe pagina sa pe Facebook.

✳️ Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor...

Publicată de Maria Gabriela Horga pe Marţi, 23 februarie 2021

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.