Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini cere demisia directorului 'Elie Wiesel' pentru o declaraţie FALSĂ

maria_grapini1

"Orice român care se îmbracă în port naţional, fără să fie ţăran, este fascist, legionar." Este o declaraţie care i-a fost atribuită lui Alexandru Florian, directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel". În realitate, Alexandru Florian nu a făcut o asemenea declaraţie, după cum confirmă el însuşi pentru stiripesurse.ro.

Aşa-zisa declaraţie a stârnit un val de revoltă pe releţele de socializare, iar eurodeputata Maria Grapini s-a lăsat dusă de acest val şi a decis să-i ceară demisia lui Alexandru Florian. "Cum poate un funcţionar român, plătit din bani publici, să spună că cei ce poartă costumul popular românesc (şi nu sunt ţărani) sunt legionari, fascişti??? Ar trebui demis imediat! Ca iniţiator al legii 'Ziua costumului popular românesc', ca cetăţean, cer celor care l-au numit să-l demită necondiţionat! Cine sunteţi de fapt domnule Florian?", scrie Maria Grapini pe Facebook.

"Este o făcătură. Nu am spus aşa ceva. Mai sunt alte făcături în presă şi îmi rezerv dreptul să reacţionez. În general, a apărut pe Facebook. Nu stau să răspund la toate afirmaţiile făcute pe Facebook. Eu nu am făcut nicio declaraţie. A spus cineva să aş fi zis eu aşa ceva într-un mediu semipublic. Dacă dumneavostră înţelegeţi ceva...", a declarat Alexandru Florian, pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: Legea antilegionară, explicată de directorul 'Elie Wiesel'. Replică pentru Pleşu şi Marius Oprea

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.