Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini ia atitudine în scandalul momentului: Este strigător la cer!

maria grapini

O veste șocantă aruncă, din nou, România într-un scandal uriaș: medicamentele importante, utilizate în toate schemele de tratament a cancerelor, dispar de piața internă! Producătorii a 11 dintre cele mai importante medicamente oncologice au anunțat că renunță la autorizația de punere pe piață, din motive comerciale. Voci medicale dar și politice arată cu degetul înspre actuala putere politică, implicit înspre măsura de scădere a prețurilor medicamentelor cu 35%, măsură cuprinsă în programul de guvernare. 

Mai mult, deși este ilegal, unele farmacii vând en-gros medicamente distribuitorilor, în ciuda faptului că Ministerul Sănătății a anunțat că va cere blocarea exportului paralel.

Liderii UE 27, decizii cruciale în privința Brexit

Europarlamentarul Maria Grapini a reacționat dur, sâmbătă, 29 aprilie, la auzul informațiilor alarmante, în condițiile în care vorbim de aproape un milion de bolnavi de cancer, rămași fără variante de...supraviețuire până la urmă. Puțini sunt cei care-și permit să-și cumpere medicamentele urgente din străinătate, demers oricum ironic și revoltător pentru orice asigurat al sistemului de sănătate.

Klaus Iohannis, mesaj FERM pentru Guvernul Grindeanu de la Bruxelles: 'Nu cândva, acum'

“Este strigător la cer! În urmă cu două luni, am avut o intervenție în PE, pe această temă, și o voi face din nou! Am spus, atunci, că UE trebuie sa audă că giganții industriei farmaceutice doresc să facă legea in România! Vorbim de retragerea de pe piață a medicamentelor de care orice bolnav de cancer are nevoie majoră, de la citostatice, la calmante pentru cancere în stadii terminale. Medicamente pentru copii și adulți, atinși de această boală îngrozitoare! Cum este posibil să fii atât de cinic, chiar dacă te numești producător de medicamente? Nu vorbim tot de oameni? Doar banii contează? Conștiință nu mai există? Mă întreb cum ar reacționa patronul unui astfel de gigant farmaceutic, dacă mama, soția, copilul, prietenul cel mai bun ar avea nevoie de medicamente și n-ar avea de unde să le cumpere, pentru că ele s-au retras de pe piață? Sunt revoltată și dezamăgită. Nu poți să-ți calculezi profitul pe viața a un milion de bolnavi. Voi ridica problema în fața comisarului european pe probleme de sănătate, dar solicit Guvernului si celorlalte instituții responsabile să verifice situația și să găsească soluții urgente. Nu putem lăsa oamenii să moară doar pentru ca vrem să arătăm că avem economie de piață liberă! Când este vorba de sănătatea oamenilor, statul trebuie să intervină pentru că vorbim de un drept constituțional!”, a declarat Maria Grapini.
Europarlamentarul este și președinte de onoare al Asociației Pacienților din Timiș.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.