Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini s-a dezlănțuit înainte ca România să preia preşedinţia Consiliului UE: 'Cu ce s-a remarcat Austria la preşedinţie? Cu nimic, vă spun eu'

parlamentul european

Europarlamentarul Maria Grapini a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Piatra-Neamţ, că România este pregătită să preia de la 1 ianuarie 2019 preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, subliniind că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora nu ar face faţă, fac rău ţării noastre. 

Grapini a susţinut, totodată, că Austria, care deţine în prezent această preşedinţie, nu s-a remarcat cu nimic şi că va transfera către România marile dosare. 

"Ar fi nedrept să se pună ca o nereuşită în spatele României faptul că nu se închide, de exemplu, dosarul Brexit. Să fim serioşi, au fost atâtea preşedinţii rotative, a reproşat cineva vreunui stat că, de doi ani şi jumătate de când este cu Brexit, nu a închis dosarul? Nu. Cu ce s-a remarcat Austria la preşedinţie? Cu nimic, vă spun eu. Dosare grele au rămas nerezolvate, le-au transferat către România. Nu s-a închis nici pachetul pe mobilitate, nici pachetul cu deşeuri de plastic maritime şi navale. Practic, Austria nu s-a remarcat cu nimic. Noi, ca români, ar trebui să combatem ideea că, dacă dosarele astea grele, cu Brexit, cu bugetul.... De ce nu a terminat, în 6 luni, Austria negocierea cu bugetul, pe noul cadru multi-anual financiar? Şi atunci, în 3 luni vrei să termine România?", a declarat Maria Grapini, conform agerpres.ro.

Adunarea națională a aprobat, este așteptată validarea - Prima țară asiatică ce legalizează canabisul în scop terapeutic


Europarlamentarul a adăugat că toate declaraţiile venite din interiorul ţării, potrivit cărora România nu ar face faţă preşedinţiei Consiliului UE, fac rău României. 

"Ne face rău că, de la noi, din interior, cântăm pe două voci: unii spun că nu suntem pregătiţi, alţii că suntem pregătiţi şi nu este vorba de cetăţean aici, ci este vorba de responsabili ai instituţiilor democratice. Cum văd colegii mei din alte ţări? Nu văd nici o problemă în preluarea preşedinţiei de către România pentru că ei înţeleg că această preşedinţie rotativă nu este un box şi nici ridicarea de greutăţi. Ce poate să facă ţara care deţine preşedinţia este să negocieze anumite dosare, într-o anumită ordine, şi aici trebuie să profităm de acest lucru, să reuşească să facă acea coeziune între state pentru că, din nefericire, exista această fractură între est şi vest. Nu văd unde s-ar putea împotmoli România în perioada ei de preşedinţie. Din contră, România ar trebui să fie apreciată pentru că îşi condensează activitatea de 6 luni în 3 luni. Trebuie să termine în aprilie, cu o lună înainte să intre în campanie", a spus europarlamentarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.