Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini - subiect de negocieri în USD

grapini

Grapini era sigură că pentru locul ei de deputat va candida tot un reprezentat al Partidului Conservator: „Evident, colegiul meu revine Partidului Conservator, în cadrul alianţei care a rămas, adică PSD-UNPR-PC.” Între timp, după intervenţia PSD, calculele s-au mai schimbat.

PC nu are oameni care să se bată cu şanse în Colegiul 3 Timişoara. În aceste condiţii, preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, a înaintat varianta unui sondaj pentru desemnarea candidatului USD. La rândul său, vicepremierul Daniel Constantin, preşedintele PC, a declarat la Timişoara că se ia în calcul un schimb PC-PSD. Social-democraţii ar urma să le dea conservatorilor un alt colegiu, în schimbul celui lăsat liber de Maria Grapini. Discuţiile au fost confirmate şi de Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş: „Se poate întâmpla să fie dat un post în alt judeţ. Nu e obligatoriu ca dacă din Timiş s-a eliberat un post la PC să rămână la PC. Poate să fie şi la UNPR, poate să fie şi la PSD. La fel cum poate să treacă şi de la PSD la PC un post.

Conform declaraţiilor Mariei Grapini, nu e exclusă nici varianta amânării demisiei din Parlament, dacă liderii USD o vor cere, ceea ce ar însemna ca alegerile parţiale pe Colegiul 3 Timişoara să nu aibă loc odată cu alegerile europarlamentare. În contextul actual, USD are toate şansele să piardă postul de deputat al Mariei Grapini, mai ales că viitorul candidat din partea PNL se va bucura de sprjinul primarului Nicolae Robu. Până în prezent, conform surselor din cadrul PNL Timiş, şi-au anunţat intenţia de a candida Viorel Coifan (fost deputat în perioada 2000-2004 şi fost preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş) şi Liliana Oneţ (subprefect de Timiş, care se pregăteşte să părăsească statutul de funcţionar public).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.