Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Grapini susţine valorile tradiţionale: Avortul şi căsătoriile gay

F. P.
grapini

Europarlamentarul PC Maria Grapini susţine că rămâne fidelă valorilor tradiţionale româneşti, inclusiv în ceea ce priveşte căsătoria tradiţională, dintre un bărbat şi o femeie, chiar dacă în Parlamentul Europei a votat pentru legalizarea căsătoriilor gay.

"PC promovează şi apără aceste valori tradiţionale. Din păcate, globalizarea şi intrarea în UE ne-au adus şi lucruri negative. Sunt plusuri şi minusuri într-o societate deschisă. Dar dacă am ales să fim într-o societate democratică, trebuie să avem pârghii de control şi nu le putem interzice brutal; o putem face prin educaţie, prin şcoală, prin partidele politice, prin societate, prin familie", a afirmat Grapini.

Eurodeputatul şi-a justificat votul din Parlamentul European prin faptul că în acelaşi raport era prevăzută legalizarea căsătoriilor între homosexuali, împreună cu alte drepturi ale individului, între care dreptul femeii la avort.

"Eu am văzut înainte de '89 o femeie murind într-o hemoragie pentru că făcuse avort şi nu voia să spună ce a făcut, iar medicii nu au intervenit să o salveze. Faptul că în raport spune că singura care poate decide asupra propriului corp este femeia (ea decide dacă ia sau nu ia anticoncepţionale sau dacă face avort sau nu), toate acestea fiind în acelaşi document şi nu puteai să scoţi articole din el, face să nu poţi să expui libertatea cetăţeanului de a decide, dacă respectăm Tratatul Uniunii Europene. Or, pe mine m-a interesat soarta femeilor, pentru că am văzut lângă mine cazuri pe care nu aş dori să le mai văd", a mai Maria Grapini, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.