Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Măria Ta, rămâneți fără supuși – Luați o decizie astăzi! / OPINIE

Klaus Iohannis

Măria Ta, rămâneți fără supuși. Luați o decizie astăzi! Nu mâine, nu peste trei zile, nu abia săptămâna viitoare! - este apelul pe care îl fac președintelui României, Klaus Iohannis, pe care îl urmăresc cu atenție și îngrijorare de șapte ani cum nu și-a exercitat de fapt funcția.

Președintele Klaus Iohannis va da testul responsabilității la Palatul Cotroceni, unde a chemat partidele politice la consultări în încercarea de a rezolva o criză politică provocată chiar de el prin executarea la comandă a lui Stelian Ion.

Săptămâna trecută, Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că prima rundă de consultări nu va duce la nicio soluție și cerea din partea partidelor politice să dea dovadă de responsabilitate și maturitate.

  • „ Voi invita partidele parlamentare la consultări și voi încerca împreună cu cei mai maturi, mai responsabili să găsim o ieșire din această criză. (….) Sincer, nu știu dacă prima rundă de consultări va duce la o soluție, dar eu personal sunt total implicat și sunt hotărât să găsesc o ieșire din această criză, fiindcă nu putem să stăm peste iarnă fără govern” – Klaus Iohannis, 7.10.2021.

Președintele României trebuie să accepte gravitatea momentului prin care trece România și este obligat să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să găsească o soluție astăzi, nu mâine, nu peste trei zile, nu abia săptămâna viitoare. România traversează cea mai dificilă perioadă de la Revoluție, oamenii mor pe capete din cauza pandemiei, iar cei în viață trăiesc coșmarul prețurilor amețitoare înainte de venirea iernii.

„Va renunța Klaus Iohannis la Florin Cîțu?”, este întrebarea care se citește pe buzele românilor, care au înțeles că o astfel de decizie ar însemna ca președintele să aibă curajul să recunoască că a greșit, susținându-l până în pânzele albe. Klaus Iohannis trebuie să înțeleagă că „statul eșuat” trebuie să fie guvernat asumat și rațional, iar Florin Cîțu e compromis moral și profesional pentru a continua în funcția de premier, dovadă stând gestionarea defectuoasă a pandemiei, rezultatul moțiunii de cenzură – 281 de voturi „pro” și nu numai.

Astăzi, Klaus Iohannis trebuie să își înțeleagă pe deplin rolul de președinte și să dea dovadă de autoritate. Prin autoritate înțeleg calitățile de a fi înțelept, onest, omenos, curajos și strict.

Țara arde, va interveni președintele pompieristic și va salva situația sau va aștepta să se răcească cenușa?

P.S.: Domnule președinte, numărul morților din cauza COVID crește alarmant, ceea ce face ca România să fie pe locul doi în lume, iar majoritatea românilor și-au pierdut încrederea în dumneavoastră, lepădându-se de trei ori. Prelungind această agonie, Măria ta, rămâneți fără supuși! Luați o decizie azi, fiți așa cum ați promis – președintele tuturor românilor!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.