Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova îl contrează dur pe Zelenski după anunțul în premieră: 'Toţi cetăţenii Ucrainei înţeleg că minte'

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, "minte" când vorbeşte despre 31.000 de militari ucraineni ucişi în luptă în ultimii doi ani de război, a susţinut luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de EFE.

"Toţi cetăţenii Ucrainei înţeleg că Zelenski minte, în primul rând, toţi membrii forţelor sale armate înţeleg asta", a scris Zaharova pe Telegram.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a MAE rus, preşedintele ucrainean a scăzut de "de mai multe ori" cifra reală a pierderilor ucrainene.

Este pentru prima dată când partea ucraineană a furnizat o cifră concretă de morţi în propriile rânduri de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie 2022, notează EFE.

Duminică, Zelenski a prezentat şi o cifră pentru soldaţii ruşi ucişi în ostilităţi, care, conform spuselor sale, se ridică la 180.000.

Încă o jumătate de milion de soldaţi ruşi au fost răniţi în lupte, a adăugat el, fără a preciza numărul de răniţi din partea ucraineană.

Cel mai recent număr oficial de decese din partea rusă este de 5.937 şi a fost furnizat de Ministerul Apărării la 21 septembrie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.