Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maria Zaharova salută vizita lui Kim Jong Un: Dialogul dintre Rusia și Coreea de Nord a intrat pe făgaşul pre-Covid

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Contactele dintre Rusia și RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană - Coreea de Nord) au revenit pe făgaşul pre-Covid și se dezvoltă în mod activ, a declarat într-un interviu acordat TASS purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, în marginea Forumului Economic de Est, comentând vizita liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia.

"Acum, recent, într-un fel sau altul, această cooperare reintră în făgaşul pre-COVID" - a spus diplomatul rus, conform Rador.

"Și aș dori să subliniez încă o dată că între noi contactele se dezvoltă literalmente zilnic în mai multe domenii" - a adăugat Zaharova.

"Înțeleg că orice summit stârnește un interes sporit, mai ales când vine vorba de o țară dintr-o regiune care, din păcate, are probleme" - a continuat Zaharova.

"Și problemele sunt serioase, de mulţi ani" - a adăugat ea.

Diplomatul a subliniat că Rusia a adoptat o poziție activă în rezolvarea problemei nucleare din Peninsula Coreeană. Totodată, reprezentantul Ministerului rus de Externe a declarat că "la analizarea progresului summit-ului și a rezultatele acestuia, nu trebuie uitat faptul că în spatele acestuia se află cooperarea zilnică a țărilor într-o serie de domenii".

Maria Zaharova a recunoscut că relaţiile de cooperare au fost oarecum întrerupte din cauza pandemiei de Covid, care nu a fost atât de ușoară pentru Peninsula Coreeană. "În ceea ce privește rezultatele summit-ului, trebuie să așteptăm încheierea lui și abia apoi să analizăm rezultatele" - a conchis Zaharova.

Amintim că, cel de-al VIII-lea Forum Economic de Est are loc la Vladivostok, în perioada 10-13 septembrie 2023. Deviza acestuia este "Pe calea spre cooperare, pace și prosperitate". Evenimentul este organizat de Fondul Roscongress, iar TASS este partenerul media al Forumului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.