Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Cucșa: La un an de la eșecul Schengen, guvernul PSD-PNL ne-a făcut cadou încă un eșec

Partidul Republican
Marian Cucșa

În urmă cu un an cu toții așteptam cu sufletul la gură aderarea la Schengen. Așa ne promiseseră mai marii Guvernului Nicu și Marcel și șeful lor suprem Iohannis. Doar că, ghinion, Austria a zis "nein" și am rămas cu buza umflată, suferind o cruntă umilință, susține Marian Cucșa, președintele Partidului Republican.

”La un an depărtare, cu același imbold malefic de a-i păcăli pe români, același guvern PSD-PNL a ratat, din nou, intrarea în Schengen. Un eșec așteptat de toată România după un an în care diplomația românească nu a existat. Nu am avut un plan, o strategie, nimic.

În momentul în care în fruntea statului avem momâi în loc de conducători, nu putem avea speranțe la mai mult.

Umilința Schengen va trebui decontată de toți cei care și-au bătut joc de acest popor și care au servit interesele altor state, începând cu Klaus Iohannis, continuând cu cei doi pic și poc ai politicii: Nicu și Marcel.

De ce ei? Pentru că sub conducerea lor nu s-au făcut pași concreți sau eforturi semnificative pentru promovarea aderării României la spațiul Schengen, lăsând țara noastră într-o poziție de vulnerabilitate și stagnare economică. Pierderile economice, evaluate la aproximativ 500 de milioane de euro, reflectă nu doar o oportunitate ratată, dar și o neglijare a domeniilor critice precum sănătatea, educația sau infrastructura.

Această inacțiune a premierului Ciolacu, alături de eșecurile administrației Președintelui Klaus Iohannis, demonstrează o incapacitate alarmantă de a promova și proteja interesele României pe scena europeană.

România are nevoie de o schimbare radicală. România merită lideri care să fie proactivi, să navigheze cu abilitate complexitățile politice internaționale și să aducă rezultate concrete pentru țară, nu doar promisiuni goale.

În 2024 vom lupta pentru o Românie respectată și demnă pe plan european și internațional.”, a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.