Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Cucșa, președinte Partidul Republican: România asistă la o nouă marțe neagră, o zi în care austeritatea a fost instituită de PSD și PNL

marian cucsa

Începând de astăzi trăim într-o nouă Românie, una a austerității, în care povara asupra cetățenilor și mediului de afaceri românesc a crescut considerabil. Toată țopăiala fiscală asupra căreia Marcel Ciolacu și-a asumat răspunderea în Parlament va fi plătită de români, cei care vor deconta cel mai mult majorările de taxe și impozite, acuză Marian Cucșa, președintele Partidului Republică.

Măsurile adoptate, fără niciun fel de consultare publică și fără a ține cont măcar de părerile exprimate și strigate cu disperare de către diversele domenii de activitate din România, sunt departe de a fi soluții pentru problemele economice cu care se confruntă țara noastră. Probleme economice create de niște incompetenți care au gestionat finanțele publice ale țării, în frunte cu Adrian Câciu, cel care a fost recompensat cu un post de ministru al fondurilor europene. Aceste măsuri par să fie mai degrabă o pedeapsă pentru români și pentru mediul de afaceri autohton.

Austeritatea nu este răspunsul la criza economică. Austeritatea nu este soluția pentru a stimula creșterea economică și nici pentru a reduce deficitul bugetar. Austeritatea este o măsură drastică, care adâncește inegalitățile sociale și care afectează cel mai mult pe cei vulnerabili.

Creșterea poverii fiscale asupra românilor și a mediului de afaceri autohton nu va face decât să îngreuneze și mai mult situația economică a țării. În loc să stimuleze investițiile și să sprijine dezvoltarea afacerilor, măsurile adoptate de guvernarea PSD-PNL vor descuraja antreprenoriatul și vor reduce capacitatea de consum a populației.

Este inadmisibil ca într-o perioadă în care economia este într-o continuă schimbare și în care avem nevoie de flexibilitate și adaptabilitate, Guvernul să aleagă calea austerității, a împovărării propriilor cetățeni și a mediului de afaceri. Este inadmisibil ca într-o perioadă în care avem nevoie de solidaritate și de sprijin reciproc, Guvernul să aleagă calea creșterii poverii fiscale, încercând să acopere gaura bugetară scoțând bani din buzunarele românilor, și așa goale, și din conturile firmelor românești.

Asistăm la un asasinat economic comandat de către Guvernul Ciolacu. Degeaba cerem acestui guvern care să înțeleagă faptul că soluția nu este austeritatea, ci investițiile în educație, în sănătate, în infrastructură, în cercetare și dezvoltare. Pentru ei este mai important să refacă bugetul de stat, pentru că mai au câteva portbagaje de umplut cu bani.

Soluția nu este creșterea poverii fiscale, ci crearea unui mediu de afaceri prietenos, care să stimuleze antreprenoriatul și care să sprijine dezvoltarea afacerilor autohtone. Soluția nu este pedepsirea românilor, ci sprijinirea lor în aceste vremuri dificile.

România are nevoie de un Guvern care pune pe primul loc interesele cetățenilor săi, nu pe cele ale unor partide care par să fi uitat pentru cine lucrează. Din păcate, mai avem un an până când putem să ne decidem soarta, viitorul. În 2024 nu trebuie să uităm acest măcel fiscal, faptul că PSD și PNL au impus o serie de măsuri socialiste, care distrug pur și simplu economia românească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.