Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Munteanu îl apără pe Corneliu Zelea Codreanu

marian munteanu

Acuzat de simpatii legionare, pe baza unor texte semnate în anii '90, Marian Munteanu pare să aibă în prezent o poziţie mai nuanţată, însă fără a se dezice total de cele susţinute în trecut. Într-un interviu pentru Mediafax, candidatul PNL la Primăria Capitalei a fost întrebat dacă Zelea Codreanu, liderul Mişcării Legionare, a fost sau nu un criminal.

"Justiţia română a spus că nu", a răspuns Marian Munteanu. Solicitat să dea un răspuns personal, nu unul bazat pe deciziile justiţiei, Munteanu a răspuns: "Nu ştiu. Aştept demult, de la istorici, de la justiţie, să stabilească toate lucrurile legate… Eu am…când eram acuzat că aş fi legionar, să ştiţi că atunci începusem să citesc şi eu si am citit şi eu câteva. Habar n-aveam, mai toţi colegii mei, şi erau foarte mulţi, mai ales de ăştia tineri, când domnul Iliescu ne făcea legionari, ei ziceau, dom’le, înseamnă că e ceva de bine, dacă zice domnul Iliescu că ăia îs răi, staţi puţin, să vedem despre ce-i vorba, că nu e chiar aşa, lucrurile sunt complicate. Şi nu am găsit foarte multe date, informaţii, sunt controversate."

Vezi şi: SURSE: Săptămâna decisivă pentru Marian Munteanu

În final, Munteanu a admis că "orice crimă trebuie sancţionată, bine, post – factum, moral". "Mişcarea legionară, în interiorul ei, s-au comis crime şi greşeli enorme, enorme, dar aceasta este un aspect. Eu în viaţa mea întotdeauna când am avut de a face cu subiectul acesta, eu mă refeream la unele personalităţi culturale în special, care, sigur, unele au fost mai apropiate mai mult sau mai puţin, dar cele culturale în special cred eu că trebuie să aibă un statut oarecum aparte, pentru că nu cred eu că ei s-au implicat în acţiuni de genul acesta. Sigur, dacă se va dovedi că au făcut-o, automat lucrurile trebuie clarificate, pentru că nu trebuie în nici un caz încurajate sau perpetuate forme de extremism de nici un fel", a mai precizat candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Vezi şi: Petre Roman, atac DEVASTATOR la Marian Munteanu: Ce DEZVĂLUIRI face despre noul coleg

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.