Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Neacşu a fost numit în funcţia de Secretar General al Guvernului

Facebook
marian neacșu

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit, marți, la propunerea PSD, în funcţia de secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, pe Marian Neacșu (57 de ani), decizia fiind printr-o publicată marţi în Monitorul Oficial.

Marian Neacșu a fost deputat PSD în 2008-2016. Pentru că a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, după ce şi-a angajat nelegal fiica la biroul său parlamentar, Neacșu nu a mai candidat pentru un mandat de parlamentar, însă și-a continuat activitatea politică ca secretar general PSD până în 2018 când a fost exclus din partid pe fondul conflictului cu Liviu Dragnea.

După ce a intrat în Pro România, în 2019 Marian Neacșu a fost numit de Parlament în funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei.

'Asta e corupție?'

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, și-a asumat recent susținerea lui Neacșu la șefia SGG, în ciuda condamnării sale penale.

„m făcut această propunere domnului Marian Neacșu și nu e atributul meu, e atributul primului-ministru, i-am adus la cunoștință primului-ministru cine dorim să fie secretar general. Premierul nu are niciun cuvânt de spus. Marian Neacșu n-a fost atât de norocos ca niște președinți de țară. El nu a furat nimic. A făcut parte dintr-un consiliu de administrație la o școală, nu a fost plătit, și și-a angajat fata pentru 4 luni. Asta e corupție? Am înțeles că a avut o condamnare pe conflict de interese. Nu îi apare nimic în cazier. Ce facem, omorâm oamenii? Eu îmi asum această numire.”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

Robert Cazanciuc, senator PSD și fost ministru al Justiției, a declarat la Profit TV, că numirea lui Marian Neacşu în funcţia de secretar general al Guvernului va fi un real câştig pentru Guvernul României, pentru că aceste este ”un om de acţiune, care ştie sistemul public, care va avea un dialog bun cu premierul şi cu întreaga echipă”.

Cazanciuc a mai spus că Neacşu a fost condamnat în baza unui text neconstituţional. „A fost condamnat în baza unui text declarat neconstituţional ulterior, pentru că, la vremea respectivă nu exista interdicţie clară pentru parlamentar de a face anumite tipuri de angajări cum era în cazul funcţionarilor publici”. ”Ea a fost introdusă în mod expres în lege la doi ani de zile după ce domnul Neacşu a făcut acea angajare”, a mai spus Cazanciuc.

USR vede un furt

Vicepreședintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților, Silviu Dehelean (USR), condamnă decizia PSD de a-l susține la șefia Secretariatului General al Guvernului pe Marian Neacșu.

„Un condamnat penal va avea rolul de a controla întreg fluxul de documente ale Guvernului și va coordona companii ale statului precum Transgaz și Transelectrica. Aș fi vrut să văd o reacție din partea acelei părți a PNL care a susținut lupta anti-corupție în ultimii ani. O reacție din partea lui Klaus Iohannis care a declanșat chiar și un referendum pe justiție. Nu există. PSD dictează, PNL acceptă. Chiar și penali în Guvern”, a scris Dehelean pe pagina sa de Facebook.

„Conflictul de interese este furt și înșelare a încrederii cetățenilor în stat și în exponenții săi, domnule Ciolacu! (...) Domnul Neacșu și-a angajat fata la cabinetul parlamentar, așa că muta banii din bugetul primit de la parlament în buzunarul familiei sale. Așa încălca legea (...) Era imoral, pentru că banii aceia erau destinați unui consilier care să îl ajute pe Marian Neacșu să își desfășoare activitatea de parlamentar, nu să dea cadouri fiicei sale”, a scris și liderul USR Dacian Cioloș pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.