Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Oprişan: 'Amnistia şi graţierea sunt prevederi constituţionale la îndemâna Parlamentului'

Marian Oprisan

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat luni seară la Digi 24 că a cerut în ședința Comitetului Executiv de astăzi ca liderii PSD să discute despre amnistie și grațiere și conducerea partidului să decidă dacă susține sau nu acest demers.

”Am făcut propunerea la finalul ședinței și s-a stabilit ca discuția să aibă loc săptămâna viitoare, la viitoarea ședință a Comitetului Executiv”, a mai spus Tudorache.

Reamintim că CEX al PSD a decis azi cu unanimitate ca Guvernul Dăncilă să adopte o OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, scrie g4media.ro.

Și baronul PSD de Vrancea, Marian Oprişan, a vorbit luni despre amnistie, spunând că amnistia şi graţierea sunt „prevederi constituţionale la îndemâna Parlamentului”. El a declarat că PSD este un partid care se poate gândi la un asemenea act de clemenţă, potrivit Agerpres.

”Indiferent ce spun unii sau alţii, amnistia şi graţierea sunt prevederi constituţionale care sunt la îndemâna Parlamentului ţării, aşa cum graţierea este la îndemâna preşedintelui României”, a declarat Marian Oprişan, după şedinţa CExN. El a apreciat că ar fi nevoie de un asemenea act de clemenţă, având în vedere „seria abuzurilor comise în justiţie”.

„PSD este un partid care împreună cu structurile sale se poate gândi la un asemenea act de clemenţă fără niciun fel de problemă, pentru că acte de asemenea clemenţă s-au mai dat şi în Polonia, Cehia, în Ungaria, în alte ţări. Şi de ce ar fi nevoie? Haideţi să ne gândim la seria de abuzuri comise în justiţie şi la seria de oameni condamnaţi nevinovaţi pe baza protocoalelor încheiate între SRI şi unităţile de parchet din România”, a adăugat Oprişan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.