Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Oprișan îi face unui senator PNL plângere penală: 'Nu vă fie frică, liberalii pică!'

Inquam Photos / George Calin
Marian Oprisan Cex psd

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, declară că va face plângere penală împotriva senatorului Cătălin Toma, care ar fi făcut public faptul că managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani, Constantin Mândrilă, a fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19, scrie Agerpres.

"'Bărbaţii' politici din PNL Vrancea se ascund în spatele Biroului de Presă şi din această postură au săvârşit astăzi mai multe infracţiuni şi ticăloşenii. Călcând în picioare legislaţia privind secretul medical, un senator PNL a comis o infracţiune când a dat publicităţii faptul că directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Focşani a fost diagnosticat pozitiv COVID-19. O infracţiune pentru care sper că va răspunde penal, aşa cum ar fi normal într-un stat de drept. (...) Eu vă voi face plângeri penale. Voi face o plângere penală la Parchetul Judeţean Vrancea împotriva celor care au întocmit comunicatul de presă al PNL Vrancea şi o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie împotriva senatorului care astăzi a lansat numai acuzaţii false împotriva mea. Liberalii vor da socoteală pentru toate acuzaţiile nefondate, nu am nici un dubiu", a declarat Marian Oprişan, într-un comunicat de presă remis joi.

Acesta a susţinut că liberalii au un singur scop, demisia managerului SJU Focşani, la care nu au renunţat nici acum, "când omul s-a infectat muncind pentru binele comunităţii".

Vezi si: Marcel Vela aruncă în aer dosarul penal de la Aeroportul Cluj-Napoca: scandalul ar putea să bubuie inclusiv în curtea Guvernului! .

"Pentru că nu era suficientă o infracţiune au continuat cu ticăloşenia, cerându-i demisia celui care s-a infestat mergând la muncă pentru a lupta cu epidemia de coronavirus. Când senatorul şi acolitul său Grindă stăteau în casă şi cereau din spatele ecranelor de laptop fel de fel de măsuri elucubrante, directorul spitalului căuta bani şi soluţii pentru a asigura stocurile de echipamente de protecţie necesare cadrelor medicale şi cât mai multe ventilatoare pentru Secţia ATI. Dar, ticăloşi din fire, şi destul de limitaţi, liberalii au o singură placă! Demisia lui Costel Mândrilă. Au cerut demisia acestui om înainte de izbucnirea epidemiei, i-au cerut demisia în plină epidemie şi îi cer demisia şi acum, când omul s-a infectat muncind pentru binele comunităţii", a susţinut Oprişan.

El a subliniat faptul că SJU Focşani este în subordinea Ministerului Sănătăţii, condus de liberali şi cu toate acestea, Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea a alocat bani pentru dotarea unităţii medicale cu aparatură şi echipamente de protecţie.

"Spitalul Judeţean 'Sfântul Pantelimon' Focşani este în subordinea Ministerului Sănătăţii, minister condus de PNL. În noiembrie 2019, Guvernul PNL "a uitat" să dea cinci milioane lei către Spitalului Judeţean Focşani, aşa cum era prognozat. Cu aceşti bani spitalul urma să cumpere echipamente pentru mai multe secţii, dar liberalilor nu le-a păsat. Deşi nu este în subordinea sa, CJ Vrancea a alocat cei cinci milioane lei "uitaţi" de Guvernul PNL, pentru că a înţeles care sunt nevoile spitalului. Nici în 2020, când România se confruntă cu epidemia de coronavirus, Guvernul PNL nu a alocat bani spitalului. Tot CJ Vrancea a fost cel care a alocat spitalului suma de 11 milioane lei pentru stoparea epidemiei de coronavirus, bani care au folosit la achiziţionarea de echipamente de protecţie şi aparatură necesară. CJ Vrancea a cerut preluarea Spitalului de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani de la Ministerul Sănătăţii încă din luna noiembrie 2019, dar liberalii se opun acestui transfer fiindcă doresc să pună în funcţia de director o domnişoară blondă care nu are nicio zi de experienţă pe cartea de muncă", afirmă Oprişan.

Potrivit liderului PSD Vrancea, în timp ce în Focşani numărul de persoane diagnosticate COVID-19 creşte, liberalii din judeţ "îşi numesc rudele şi locţiitorii directori în funcţiile de conducere de la Direcţia Silvică şi ANAF Galaţi" şi în timpul Guvernului Boc, când actualul prefect era comisar-şef al Gărzii de Mediu Vrancea, "în România au fost închise zeci de spitale".

În final, Marian Oprişan le-a transmis cetăţenilor mesajul: "Nu vă fie frică, liberalii pică!".

Vezi si: Economistul-șef BNR, Valentin Lazea: României nu îi este permis ceea ce le este permis statelor dezvoltate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.