Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marian Petrache: 'PNL este în moarte clinică. Ar fi două curente în partid'

qmagazine.ro
Marian Petrache

Fost lider central PNL, Marian Petrache pune un diagnostic politic sever pentru situația în care se află liberalii la cumpăna dintre ani.

„Sunt membru PNL din noiembrie 2000. Niciodată PNL-ul nu a fost intr-o situație mai complicata, mai delicata ca acum. Un cunoscător al vieții politice ar putea spune ca PNL-ul este in moarte clinica și nu ar greși prea mult. Norocul nostru este ca nu avem un concurent serios pe partea dreapta. Din discuțiile avute, din ce-am auzit, ar fi doua curente in partid. Unii văd o colaborare cu PSD dincolo de alegerile din 2024. Celălalt curent este cel firesc, cel al dezvoltării proprii. Din punctul meu de vedere, prima varianta ar fi letala pe termen mediu și lung și ar crea condiții dezvoltării partiduletului lui Orban. A doua varianta presupune munca, multă munca”, a scris Marian Petrache pe Facebook.

El consideră că PNL are nevoie de „un nou management politic”.

„Partidul trebuie sa funcționeze in doua planuri. Un plan este actul de guvernare și este esențial ca aceasta guvernare sa reușească. Doar așa PNL-ul mai poate spera la ceva. Celălalt plan se referă la reclădirea partidului, la recâștigarea încrederii membrilor proprii in partid și apoi prin munca fiecărui membru al sau, la recâștigarea increderii romanilor in PNL. Avem nevoie de un nou management politic, bazat pe principiile liberale. Avem nevoie de o clarificare doctrinara, ce trebuia făcută încă din 2017-2018. Și mai ales avem nevoie de o viziune liberală actualizata la lumea de azi, o viziune care sa aducă încredere și speranta. Se poate, dar este nevoie de munca și onestitate!”, a explicat Petrache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.