Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mariano Rajoy face apel la toţi spaniolii să manifesteze sâmbătă la Barcelona împotriva terorismului

elpolitico.com
mariano rajoy

Şeful guvernului spaniol Mariano Rajoy a făcut vineri apel la toţi spaniolii să vină sâmbătă la Barcelona la o mare manifestaţie împotriva terorismului, pentru a-şi exprima afecţiunea pentru Catalonia şi metropola sa, relatează AFP. În plin test de forţă cu guvernul regional al Cataloniei, care vrea să se separe de Spania, Rajoy a vorbit de ''afecţiune'' pentru catalani şi Barcelona şi a adus un omagiu poliţiei autonome catalane, Mossos d'Esquadra, după cele două atentate sângeroase de săptămâna trecută.

''Vreau să fac apel la toată lumea să participe la manifestaţia de mâine de la Barcelona. Împreună cu toată societatea catalană şi cu toată Spania, vom transmite de acolo un mesaj de unitate şi de respingere a terorismului, precum şi de afecţiune pentru oraşul Barcelona'', a declarat Rajoy într-o conferinţă de presă. Regele Felipe al VI-lea va participa la această manifestaţie, organizată de guvernul catalan şi de primarul Barcelonei, după atentatele care s-au soldat cu 15 morţi, joi şi vineri săptămâna trecută, în metropola catalană şi în staţiunea balneară Cambrils, situată mai la sud. Rajoy a adus un omagiu poliţiei catalane, Mossos d'Esquadra, care ''a depus o muncă enormă''. ''Celula teroristă a fost complet dezmembrată la numai o sută de ore de la atentat. Aceasta spune multe despre pregătirea şi capacităţile Mossos d'Esquadra'', a spus el.

Mossos d'Esquadra a fost criticată în ultimele zile din cauza lipsei de cooperare cu forţele de securitate naţionale, poliţie şi Garda Civilă, mai întâi de către un sindicat, apoi de presa naţională, conform Agerpres. Şeful guvernului spaniol a afirmat dimpotrivă că a avut loc o colaborare continuă între poliţii şi între Madrid şi guvernul regional catalan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.