Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Maricel Popa, liderul PSD Iași: 'Vom analiza poziţia publică exprimată de consilierul judeţean Mircea Manolache'

maricel popa, iași

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine că filiala ieşeană a social-democraţilor va analiza poziţia publică exprimată de consilierul judeţean Mircea Manolache, care a postat pe pagina sa de Facebook un text în care este criticată prezenţa vicepreşedintelui american Kamala Harris în România, conform news.ro.

Totodată, Maricel Popa precizează că "PSD Iaşi reafirmă în mod categoric apartenenţa la valorile europene şi principiile nord-atlantice, dezavuând complet orice asociere sau atitudine pro-rusă".

"Îmi cer scuze faţă de situaţia creată şi reiterez angajamentul PSD pentru protejarea valorilor democratice şi a intereselor de securitate pe care România le are în calitate de aliat NATO. Totodată, vom analiza poziţia publică exprimată de consilierul judeţean Mircea Manolache, în contextul în care comunicarea publică a PSD Iaşi a fost permanent în zona constructivă şi pro-europeană", susţine şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, într-un comunicat de presă.

El a explicat că spaţiul public a fost "invadat" vineri după-amiază de o serie de mesaje cu privire la vizita vicepreşedintelui Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris şi că "o astfel de situaţie s-a creat la Iaşi, în cadrul unor grupuri politice interne de whatsapp".

"Din cauza unei neînţelegeri şi a unor colegi binevoitori, informaţii din cadrul acestor grupuri interne au ajuns trunchiat în spaţiul public generând o serie de reacţii la adresa social-democraţilor ieşeni. Motivat de acest fapt, PSD Iaşi reafirmă în mod categoric apartenenţa la valorile europene şi principiile nord-atlantice, dezavuând complet orice asociere sau atitudine pro-rusă în contextul conflictului armat din Ucraina. Mai mult, în sprijinul acestor afirmaţii sunt faptele ultimelor zile, când toţi social-democraţii ieşeni au avut poziţii critice la adresa Rusiei şi au fost organizate campanii umanitare pentru a ajuta persoanele care fug din calea războiului", a afirmat Maricel Popa.

Totodată, Popa consideră că este regretabil că s-a ajuns aici, el fiind de părere că "lucrurile au escaladat într-o manieră forţată, ajutată de rivalii noştri politici locali".

"Liberalii ieşeni sunt ultimii care ar trebui să vorbească despre alţii, atât timp cât în curtea lor liderii administrativi sunt certaţi cu legea, având calitatea de inculpaţi în mai multe dosare penale, care afectează grav imaginea Iaşului. Cu toate acestea, în ceea ce ne priveşte pe noi, pe social-democraţi, toţi, fără nicio excepţie, regretăm acţiunile militare care se produc în Ucraina. Am oferit sprijinul nostru total persoanelor care fug din calea războiului. (...) Din păcate, ieri după-amiază, un mesaj preluat dintr-o sursă media pe grupurile politice interne de whatsapp, pentru informare şi pentru a evita propagarea fake-news-urilor a fost greşit înţeles de unul dintre colegii mei. Lucrurile au fost corectate relativ repede, dar expunerea publică fusese deja realizată", a afirmat Maricel Popa.

Un consilier judeţean PSD Iaşi a postat, vineri, pe pagina sa de Facebook un text în care este criticată prezenţa vicepreşedintelui american Kamala Harris în România, în timp ce autorităţile române sunt catalogate ca "slugi". Mesajul a circulat în cursul serii pe grupurile interne ale PSD Iaşi, dar reprezentanţii formaţiunii susţin că textul a fost preluat de o persoană "fără a înţelege foarte bine substratul".

Consilierul judeţean social-democrat Mircea Manolache a publicat pe Facebook, vineri după-amiază, un text în care este criticată atitudinea României faţă de SUA. Astfel, venirea vicepreşedintelui american Kamala Harris la Bucureşti este asociată cu oferirea de către Polonia de avioane Ucrainei.

Ulterior, textul a fost şters de pe pagina consilierului PSD Iaşi Mircea Manolache, însă a fost preluat de unii membri PSD şi promovat pe grupurile interne ale PSD Iaşi. Printre cei care au redistribuit postarea s-ar fi numărat inclusiv liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, potrivit unor capturi de ecran apărute în presa locală.

Purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi, Vlad Ciobanu, a declarat că textul respectiv nu reprezintă poziţia oficială a consilierului judeţean Mircea Manolache, ci a fost preluat de către o altă persoană care îi administrează pagina de Facebook. Purtătorul de cuvânt al PSD Iaşi a afirmat că textul respectiv ar fi, de fapt, un comentariu apărut într-o publicaţie online şi că ar fi fost preluat integral pe pagina consilierului PSD Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.