Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider județean PSD atacă dur un ministru liberal: 'Nu poţi să furi din banii unor copii care vor să meargă la şcoală. Suntem de râsul lumii'

romaniajournal.ro
Guvern

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, critică dur ultimele decizii ale ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu (PNL), considerând că eliminarea burselor de merit pentru elevii de clasa a V-a şi anularea celor rurale pentru elevii de liceu care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu vor adânci inechităţile dintre mediul rural şi cel urban şi, în plus, vor contribui la creşterea ratei abandonului şcolar, potrivit News.ro.

  • „Lipsa de transparenţă de care a dat dovadă ministrul Educaţiei spune foarte multe despre capacitatea peneliştilor de a gestiona lucrurile. Nu poţi să furi 200 lei din banii de drum ai unor copii care vor să meargă la şcoală. Suntem de râsul lumii. Într-o perioadă în care se fac şi s-au făcut eforturi consistente pentru a moderniza şcolile şi a crea cadrul necesar optim ca elevii, mai ales cei din mediul rural, să fie încurajaţi să meargă la cursuri, iată cu ce decizii aberante ne confruntăm din cauza lipsei de competenţă a unor personaje care pare că mai degrabă vor să distrugă sistemul educaţional decât să îl îmbunătăţească" a declarat Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi.

Liderul social-democrat a mai precizat că şi la Iaşi, recent, au fost adoptate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) o serie de decizii iraţionale care fac aproape imposibilă misiunea profesorilor şi îi îngroapă în proceduri birocratice fără niciun scop educaţional.

  • "Nu pot să înţeleg de ce copiii din judeţul Iaşi sunt obligaţi de ISJ să susţină evaluări la toate materiile în doar două săptămâni. În total sunt aproximativ 30 de teste. Foarte mult pentru un început de an şcolar şi după o vacanţă de aproximativ 3 luni. Dar mă gândesc apoi la profesori. Vor fi sute de teste de corectat, de analizat şi mai apoi de centralizat. Tot acest timp va însemna pentru dascăli consum de energie şi resurse inutile într-o serie de proceduri birocratice absurde. Ne batem joc de educaţia copiilor şi de sănătatea profesorilor. Nu poţi să exploatezi un om până la epuizare. Voi fi permanent un aspru critic al acestor decizii asumate din birou, fără nicio legătură cu realitatea”, a spus el.

Maricel Popa a ironiza astfel proiectul prezidențial România Educată.

„Îmi dau seama foarte clar că pentru penelişti, proiectul "România Educată" a fost doar un slogan de campanie şi nimic mai mult. Alexandru Muraru, Costel Alexe şi toată camarila penelistă de la ISJ sunt singurii vinovaţi pentru haosul care se va instaura în curând în învăţământul ieşean. Din păcate, la Iaşi vom vorbi mai degrabă despre proiectul "România Eşuată"!" a mai spus liderul PSD Iași.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.