Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marieta Safta de la Ministerul Justiţiei spune că îndeplinirea obligaţiilor Strategiei Naţionale Anticorupţie este o responsabilitate la nivel intern şi extern

just.ro
sigla ministerul justitiei

Îndeplinirea obligaţiilor Strategiei Naţionale Anticorupţie reprezintă o responsabilitate asumată la nivel intern şi extern, îndeplinirea obligaţiilor strategice de către toţi factorii implicaţi fiind foarte importantă, consideră secretarul de stat în Ministerul Justiţiei Marieta Safta conform Agerpres. Afirmaţia a fost făcută la cea de a treia reuniune a platformei de cooperare a administraţiei publice centrale prevăzută de SNA 2016 - 2020, organizată la începutul acestei săptămâni de MJ.

"Ultimul raport al Comisiei Europene publicat în cadrul MCV a menţionat în mod expres că 'primul raport privind punerea în aplicare a măsurilor va fi publicat la începutul anului 2018 şi va oferi o imagine de ansamblu cuprinzătoare a progreselor înregistrate' şi a recunoscut 'potenţialul SNA 2016 - 2020 de a deveni o politică eficace de prevenire a corupţiei dacă este pusă în aplicare în mod corespunzător şi monitorizată pe teren'. Aceste evidenţieri relevă potenţialul SNA 2016 - 2020 de a deveni un instrument intern de monitorizare eficientă a implementării măsurilor anticorupţie, inclusiv prin asumarea recomandărilor internaţionale", se arată într-un comunicat al MJ.

Conform aceleiaşi surse, participanţii la reuniunea condusă de secretarul de stat Marieta Safta au expus demersurile concrete instituţionale, precum şi progresele înregistrate în desfăşurarea activităţilor aferente îndeplinirii obiectivelor stabilite în documentul strategic ce au ca termen de implementare anul 2017, în pregătirea primei raportări anuale care se va realiza la începutul anului viitor. "Cu aceeaşi ocazie a fost prezentat proiectul Metodologiei standard de evaluare a riscurilor de corupţie în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale, precum şi proiectul Metodologiei de evaluare ex-post a incidentelor de integritate, necesare atingerii Obiectivului general nr. 2 din SNA "Creşterea integrităţii instituţionale prin includerea măsurilor de prevenire a corupţiei ca elemente obligatorii ale planurilor manageriale şi evaluarea lor periodică ca parte integrantă a performanţei administrative", elaborate de către cele două grupuri de lucru interinstituţionale constituite în acest scop", se menţionează în comunicat.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai ministerelor, Corpului de control al premierului şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.