Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile companii energetice internaționale au pus ochii pe gazele naturale din largul Columbiei

freepik.com
gaze columbia

Marile companii internaționale din domeniul petrolului și gazelor naturale, inclusiv Shell din Marea Britanie și Petrobras din Brazilia, s-au arătat interesate de extinderea participării lor la proiecte de gaze naturale în largul Columbiei, a declarat într-un interviu acordat Bloomberg Ricardo Roa, șeful companiei energetice de stat Ecopetrol din Columbia, scrie oilprice.com.

Coasta columbiană a Caraibelor are mai multe proiecte promițătoare în domeniul gazelor offshore, iar descoperirile recente în ape adânci au ridicat speranțele că țara sud-americană ar putea deveni un exportator de gaze naturale.

Primul președinte de stânga al Columbiei, Gustavo Petro, dorește să se îndepărteze de combustibilii fosili și a încetat să mai acorde noi licențe de explorare pentru petrol și gaze. Dar Columbia are 11 licențe existente, în care unele companii internaționale majore sunt partenere cu Ecopetrol.

Una dintre aceste întreprinderi, o colaborare între Shell și Ecopetrol, a descoperit anul trecut gaze în sonda Gorgon-2, în apele adânci din Caraibe, în Columbia. Ecopetrol și operatorul Shell sunt parteneri în blocurile Col-5, Fuerte Sur și Purple Angel din zona Caribe Sur, cu o participație de 50% fiecare.

Tot anul trecut, Ecopetrol și Petrobras, compania de stat braziliană Petrobras, au anunțat o descoperire de gaze în ape adânci în blocul Tayrona.

"Această descoperire de gaze este aliniată la strategia de tranziție energetică 2040 a Ecopetrol și sporește perspectivele de dezvoltare a unei noi frontiere de explorare și producție în nordul Caraibelor columbiene", a declarat la acea vreme compania columbiană.

Petrobras, care deține o participație de 44% în acest bloc, a renunțat la planurile anterioare de a-și vinde participația în acest bloc, au declarat în luna mai directori ai companiei.

Acum, atât Shell, cât și Petrobras, precum și alte companii importante din domeniul petrolului și gazelor naturale, au declarat că sunt interesate să își extindă participarea în largul Columbiei, spune Roa de la Ecopetrol.

"Am făcut cunoscută, diferiților participanți de pe piață, disponibilitatea noastră de a permite intrarea unor noi jucători, sau a unor jucători existenți, în aceste zone de explorare", a declarat Roa pentru Bloomberg. "Am încorporat și am primit mult interes pentru a participa".

Ecopetrol a fost în căutare de firme internaționale care să ajute la acoperirea investițiilor necesare pentru dezvoltarea proiectelor de gaze în ape adânci, a spus Roa.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.