Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile companii vor putea solicita ajutor financiar de la Fondul Polonez de Dezvoltare, pentru a face față crizei coronavirusului

romania uniunea europeana ue

Fondul Polonez de Dezvoltare (PFR) a anunţat că, începând de marţi, marile companii vor putea solicita ajutor financiar de la PFR, pentru a face faţă crizei coronavirusului, după ce Uniunea Europeană a aprobat un pachet de măsuri de sprijin în valoare de 25 miliarde de zloţi (6,4 miliarde dolari), transmite Reuters.

PFR a precizat că va oferi sprijin de lichidităţi în valoare de 10 miliarde de zloţi şi împrumuturi preferenţiale în valoare de 7,5 miliarde zloţi pentru a ajuta companiile să îşi reducă gradul de îndatorare până la nivelul la care era înaintea crizei coronavirusului. De asemenea, PFR va aloca 7,5 miliarde zloţi companiilor care sunt interesate să se recapitalizeze, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Klaus Iohannis, anunț oficial! Starea de alertă se prelungește! Se redeschid mall-urile, grădinițele private și piscinele .

În schimb, Fondul Polonez de Dezvoltare a subliniat că nu intenţionează să facă investiţii pe termen luni în marile companii, definite drept firme cu peste 250 de muncitori sau o cifră anuală de afaceri de peste 50 milioane de euro. Fondul polonez are un alt program pentru firmele mici.

"Pentru fiecare investiţie, fie că este pe piaţa publică sau pe cea privată, vrem să existe o strategie clară de ieşire", a spus preşedintele PFR, Pawel Borys la o conferinţă de presă, adăugând că fondul ar putea să vândă orice participaţie la bursă sau către o altă companie.

Guvernul polonez a aprobat încă din luna aprilie un pachet de măsuri de sprijin în valoare de 25 miliarde zloţi, însă a aşteptat ca Uniunea Europeană să aprobe acest pachet. Fondul Polonez de Dezvoltare a informat marţi că aprobarea de la Bruxelles a venit în ultimele zile, dar nu a oferit o dată precisă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.