Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marile supermarketuri au găsit deja chichița prin care fentează reducerea prețului la lapte - VIDEO

M. C.
Daily Reporter
lapte legea laptelui

Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a explicat în ședința de Guvern de joi, 4 mai, cum decurge campania de reducere a prețului la lapte. Oficialul a explicat că laptele care nu e românesc nu intră în acest program, astfel că prețul rămâne neschimbat.

„Toate marile lanțuri participă la program. Majoritatea procesatorilor au anunțat intenția de a participa la program. Aplicarea diferă de la magazin la magazin, pentru că sunt sute de produse. Aplicarea nu e integrală și mai durează câteva zile ”, a declarat președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„Noi avem monitorul prețurilor și o să comparăm prețurile de la 11 aprilie, prețurile pe care le practică ei... E sposibil să nu fie lapte românesc și să nu intre în reducere.... Acolo unde o să vedem discrepanțe o să cerem explicații”, a mai punctat președintele Consiliului Concurenței.

Context

Doar 18 dintre cei 23 de procesatori de lapte, respectiv 78%, participă în prezent la acordul voluntar temporar pentru reducerea prețului laptelui, aceștia inițiind deja renegocierea contractelor cu comercianții, potrivit datelor analizate și prezentate miercuri de Consiliul Concurenței.

Acordul este voluntar și a fost agreat timp de 6 luni începând din data de 1 mai. Acordul prevede reducerea de cel puțin 20% a prețului la raft și se va aplica laptelui de proveniență românească care costă peste 7 lei/litru, fără să fie inclus în vreo promoție, și se va împărți între retaileri (minimum 10%) și procesatori (minimum 10%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.