Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marina SUA a interceptat mai multe drone deasupra Mării Roșii - Ținta era Israelul

sofrep.com
drone

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a anunţat că o navă militară a SUA care patrula în Marea Roşie a doborât joi mai multe drone explozive lansate dintr-o zonă din Yemen controlată de rebelii houthi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Nava implicată este USS Thomas Hudson, care nu a raportat nicio avarie şi niciun rănit în rândul echipajului, a precizat CENTCOM într-un mesaj în reţeaua X.

Rebelii yemeniţi houthi sunt susţinuţi de Iran, ca şi gruparea libaneză Hezbollah şi cea islamistă palestiniană Hamas; AFP menţionează că există temeri privind extinderea în regiune a războiului dintre Israel şi Hamas, declanşat de raidurile teroriste din 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Miercuri, Israelul a interceptat o rachetă de croazieră care se îndrepta spre sudul ţării. Atacul a fost revendicat de houthi.

"Forţele noastre au lansat rachete asupra mai multor ţinte militare ale entităţii israeliene. Ne vom continua operaţiunile militare până la încetarea agresiunii israeliene împotriva poporului palestinian din Gaza şi Cisiordania", a scris pe X purtătorul de cuvânt al forţei armate a rebelilor houthi, Yahia Saree.

Duminică, rebelii din Yemen au afirmat că au capturat în Marea Roşie nava comercială Galaxy Leader, proprietate a unui om de afaceri israelian, tot ca represalii faţă de "agresiunea" Israelului în Fâşia Gaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.