Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marinarii de pe o navă reţinută în Portul Midia şi-au primit salariile după şase luni şi au fost repatriaţi

vapor

Marinarii pe o navă reţinută luna trecută în Portul Midia şi-au primit salariile restante după şase luni şi au fost repatriaţi. Ei au primit în total aproape 160.000 de dolari, după ce nava respectivă a fost vândută potrivit news.ro

Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Liber al Navigatorilor şi ai Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor, nava Beccaria sub pavilion Panama a acostat în portul Midia în data de 11 februarie, cu 13 navigatori la bord, dintre care 11 ucrainieni, un rus si un croat,  echipajul fiind neplatit din luna septembrie 2018.

Port State Control a reţinut nava la cererea inspectorului ITF care a fost împuternicit de către echipaj să reprezinte interesele navigatorilor faţă de armator şi autorităţi. Armatorii au declarat că sunt în imposibilitate de a plăti salariile navigatorilor.

Astfel, nava a fost vândută şi din preţul încasat armatorul a plătit întreg echipajul la zi, fiind recuperaţi 157.000 de dolari. Marinarii şi-au văzut astfel salariile achitate după şase luni, fiind apoi repatriaţi.

Sindicatul Liber al Navigatorilor reaminteşte că, în conformitate cu MLC 2006, întârzierea plăţii salariilor echipajului peste două luni poate duce la reţinerea navei de către Port State Control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.