Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen îndeamnă UE să-l 'ameninţe cu sancţiuni' pe Erdogan

The Independent
MArine Le Pen

Marine Le Pen a îndemnat luni Uniunea Europeană ”să-l ameninţe” cu ”sancţiuni” pe preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, iar pe preşedintele francez Emmanuel Macron ”să ne reinstituie frontierele” împotriva ”actului de război”, în opinia sa, al Ankarei, care a permis un aflux de migranţi la frontierele greceşti, relatează AFP.

Recep Tayyip Erdogan este aşteptat luni la Bruxelles, unde urmează să abordeze problema migraţiei, în contextul în care zeci de mii de migranţi încearcă să treacă frontiera dintre Turcia şi Grecia, conform News.ro.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

El a anunţat la 29 februarie că încetează să mai respecte acordul din martie 2016 care prevede ca migranţii să rămână în Turcia, în schimbul unui ajutor european acordat Ankarei.

Luni, Bruxellesul ”va trebui să dea dovadăde fermitate faţă de el, săii spună că a forţa migranţi, în mod violent, să încerce să treacă o frontieră a unei ţări europene este inadmisibil. Trebuie să fie ameninţat şi să se aplice sancţiuni dacă este nevoie” şi ”ca ţările europene să trimită oameni pentru a ajuta Grecia să-şi apere frontierele”, a apreciat preşedinta Rassemblement National (fostul FN, extremă dreapta) la RTL.

Ea a criticat-o pe preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen, care este ”pe cale să spună că, ceea ce trebuie este ca turcii să fie plătiţi din nou, să li se dea turcilor aproape 500 de de milioane (de euro), care sunt pe cale să facă ceea ce în mod normal este analizat ca un act de război”.

Citește și: Guvernul Orban este criticat dur: Niciun ministru nu vine cu vreun proiect concret!

”Nu ne putem comporta atât de total supuşi faţă de Turcia (...). Dacă CE este în definitiv incapabilă să apere ţările europene, atunci trebuie ca liderii europeni să se protejeze singuri”, a insistat ea, cerându-i ”lui Emmanuel Macron imediat să recheme ambasadorul nostru, să trimită ambasadorul turc în Turcia” şi ”mai ales” ”să ne reinsituie frontierele”.

O sursă europeană declara joi pentru AFP că CE pregăteşte un nou ajutor suplimentar în valoare de 500 de milioane de euro pentru refugiaţii sirieni din Turcia şi o serie de alte măsuri în vederea calmării tensiunilor cu Ankara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.