Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen îşi anunţă victoria în cursa pentru un loc în Adunarea Naţională

L`Express
Marine Le Pen si Jean-Marie Le Pen

Lidera Frontului Naţional, Marine Le Pen, a anunţat duminică, după al doilea tur al alegerilor parlamentare din Franţa, că a fost aleasă în Adunarea Naţională cu "circa 58% din voturi", transmite DPA.

Le Pen, care a fost învinsă în finala prezidenţială din 6 mai de Emmanuel Macron, ar obţine în premieră un fotoliu de deputat în Adunarea Naţională, notează EFE. 

Ea a spus, potrivit DPA, că vor fi cel puţin şase parlamentari ai Frontului Naţional în noua adunare legislativă, dar a recunoscut că rezultatul nu este suficient pentru a-i permite partidului său formarea unui grup parlamentar. 

"Este absolut scandalos că o mişcare precum cea a noastră, care a obţinut...3 milioane (de voturi) în primul tur al acestui scrutin parlamentar, nu poate forma un grup în Adunarea Naţională", a declarat Le Pen, criticând sistemul electoral. 

"Rata masivă de neprezentare la vot slăbeşte considerabil legitimitatea noii Adunări Naţionale, iar aceasta pleacă la drum, pentru următorii cinci ani, cu un început foarte prost", a mai arătat Marine Le Pen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.