Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen ţine morţis ca Franţa să renunţe la Euro. 'Nu vom fi singurii care vom face asta'

Candidata Frontului Naţional (FN, extrema dreaptă) la alegerile prezidenţiale din Franţa, Marine Le Pen, a denunţat, luni, la France Info "concertul de experţi" care critică ieşirea din euro propusă de ea.

"Sunt aceiaşi care, înainte de Brexit, ne explicau că va fi o dramă şi că, dacă britanicii votează ieşirea din Uniunea Europeană, ar fi o recesiune masivă, companii care ar fugi, creşterea şomajului... Şi a avut loc exact opusul", a criticat ea, transmite agerpres.

Decizia DRASTICĂ a Berlinului care vizează DIRECT veniturile românilor din Germania

"Euro este o monedă de care beneficiază mult multinaţionalele şi băncile. Dar eu sunt aici pentru a apăra poporul", a adăugat ea.

Candidata FN a recunoscut apoi că noua monedă naţională pe care ea ar vrea să o introducă, francul, ar fi devalorizat. Dar ea a asigurat că nu va fi "o scădere semnificativă". "FMI a declarat că va fi între 7 şi 11%. Euro a scăzut cu 25% în ultimii doi ani", a notat ea.

Marine Le Pen a denunţat de asemenea faptul că experţii nu pun niciodată accentul pe "elementele foarte pozitive ale revenirii la o monedă naţională". "Deficitul nostru a bătut în ianuarie un nou record: 50 de miliarde de euro. Toate acestea au o influenţă asupra economiei Franţei şi evident asupra locurilor de muncă".

"Putem închide în linişte paranteza (euro) prin discuţii, prin negocieri. Există mai multe ţări care îşi dau seama că euro este la capăt de drum şi oamenii suferă prea mult pentru a continua în acest fel", a asigurat Marine Le Pen.

UCIDEREA unui hoţ român în Italia relansează dezbaterea privind legitima apărare

Întrebată despre dificultăţile pe care le-ar putea întâlni întreprinderile mici şi mijlocii, constrânse să îşi ramburseze datoriile în euro în condiţiile în care ar fi plătite în franci, Marine Le Pen a profeţit: "Dacă Franţa îşi găseşte o monedă naţională, nu va fi singura care o va face".

Candidata FN a evidenţiat dificultăţile întâmpinate de Grecia şi Italia, estimând că aceste ţări vor părăsi de asemenea euro pe termen mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.