Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marine Le Pen vine în România

marie le pen

România este a opta țară din Uniunea Europeană care participă, de ieri, la componența grupului ”Europa Națiunilor și Libertăților”, condus de Marine Le Pen, președinta Frontului Național din Franța. Anunțul a fost făcut ieri chiar de Le Pen printr-un mesaj pe Twitter preluat în toată presa din Europa. Comentariile ulterioare au sesizat că grupul naționalist a depăși cota de avarie de 7 țări participante care risca să fie desființat prin plecarea unuia dintre europarlamentarii care erau singurii reprezentanți ai un stat. Cu o țară în plus, Europa Națiunilor și Libertăților devine un grup stabil și sigur, de unde și bucuria lui Marine Le Pen. Iată de ce Marine Le Pen va veni în toamnă și în România în vizită la Partidul România Unită, pentru a confirma și întări legăturile.

Acest grup din Parlamentul European format din partide naționaliste nu a câștigat însă doar un europarlamentar în plus, pe Laurențiu Rebega, și, prin el, reprezentarea unei a opta țări, ci și un partener de dialog în România prin Partidul România Unită, formațiune care și-a asumat naționalismul și o doctrină despre Europa și despre suveranitatea națională care este foarte apropiată de ideile celorlalte partide naționaliste din grup.

Prin această afiliere, liderul PRU, deputatul Bogdan Diaconu, reușește, la mai puțin de un an de la lansarea formării partidului care a avut loc pe 21 august 2014, să intre cu formațiunea sa într-o familie europeană puternică și vocală. Culmea este că noul ALDE condus de Călin Popescu Tăriceanu și de Daniel Constantin nu are un europarlamentar la Bruxelles, în timp ce PRU are un reprezentant acolo, și încă unul care a ajuns vicepreședinte al grupului Europa Națiunilor și Libertăților.

Prin aderarea la acest grup, Partidul România Unită își stabilește identitatea și direcția fără putință de tăgadă, fiind singurul partid naționalist din România recunoscut ca atare la nivel european. O confirmare în acest sens va fi și vizita lui Marine Le Pen în România, care va avea loc în toamna acestui an, dar și întâlnirea dintre liderul PRU Bogdan Diaconu și președinta-vedetă a grupului, programată pentru septembrie. Concluzia este că, prin asocierea cu grupul lui Le Pen, chiar dacă pe scena politică din România mai încearcă să-și asume identitatea naționalistă și alte formațiuni, ba chiar și UNPR-ul lui Gabriel Oprea, celebru pentru sintagma ”interesul național” folosită oricând are nevoie să-și justifice piruetele doctrinare și alianțele conjuncturale, Partidul România Unită a ocupat definitiv pista naționalistă din România. Și cum, în Europa, naționalismul este în creștere, PRU poate oferi surprize pe viitor, pentru că, de ieri, partidul lui Bogdan Diaconu nu mai aleargă singur, ci alături de cele mai importante partide naționaliste din Uniunea Europeană.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.