Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Draghi e de neînduplecat: anunță că e decis să demisioneze - Mai are o ultimă întâlnire importantă

ilgcdn.com
Mario Draghi

Premierul italian Mario Draghi a declarat joi în parlament că se va întâlni cu președintele Sergio Mattarella și îl va informa despre intențiile sale după ce trei partide din coaliție și-au retras sprijinul pentru guvernul său, potrivit Reuters.

Mario Draghi a anunțat joi că se va deplasa din nou la Palatul prezidenţial. Surse politice susțin că acesta va demisiona, deschizând aproape sigur calea pentru alegeri anticipate în octombrie Nu se ştie dacă preşedintele Sergio Mattarella îi va accepta demisia, pe care a refuzat-o deja săptămâna trecută. Forţele politice care îl susţin insistă ca Mario Draghi să nu demisioneze, scrie Mediafax.

Premierul tehnocrat Mario Draghi a obţinut miercuri votul de încredere al Senatului, dar fără susţinerea Mişcării Cinci Stele (M5S, stânga, populistă), a formaţiunii de extremă-dreapta Liga, condusă de Matteo Salvini, şi a partidului Forza Italia (centru-dreapta), condus de fostul prim-ministru Silvio Berlusconi.

„Partidele Liga, Forza Italia şi Mişcarea Cinci Stele şi-au asumat o responsabilitate gravă, o opţiune care va genera un preţ enorm pentru ţară", a comentat deputatul Matteo Orfini, din cadrul Partidului Democrat (centru-stânga).

Dacă Mario Draghi va demisiona, Italia s-ar putea îndrepta spre alegeri parlamentare anticipate, care probabil vor fi organizate în septembrie sau octombrie.

Premierul tehnocrat Mario Draghi a anunţat săptămâna trecută că va demisiona după ce Mişcarea Cinci Stele (M5S), principala forţă a coaliţiei de uniune naţională, a refuzat să participe la un vot de încredere în Parlament pe tema unor măsuri sociale. La insistenţele preşedintelui Sergio Mattarella, Mario Draghi a revenit în Parlament pentru a cere un vot de încredere. Însă Mario Draghi a decis să ceară vot de încredere în Parlament doar asupra unei rezoluţii privind continuarea funcţionării actualului Cabinet guvernamental, fără a accepta remanierea. În acest context, formaţiunile Liga (extremă-dreapta) şi Forza Italia (centru-dreapta) au părăsit sala în momentul votului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.