Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mario Vargas Llosa preferă 'maimuțărelile' lui Jair Bolsonaro în locul condamnatului Lula da Silva

Mario Vargas Llosa

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al premiului Nobel pentru literatură, a declarat miercuri că, în privinţa alegerilor prezidenţiale din octombrie din Brazilia, în pofida ''maimuţărelilor'' actualului preşedinte de extremă dreaptă Jair Bolsonaro, preferă un triumf al acestuia în faţa contracandidatului său Luiz Inacio Lula da Silva, transmite EFE.

Llosa a participat la o conferinţă în capitala Uruguayului, Montevideo, la invitaţia ''think tank-ului'' Centrul de Studii pentru Dezvoltare (CED, liberal), în care a vorbit despre temele de actualitate din America Latină, printre ele, Brazilia.

''Cazul Bolsonaro este foarte greu. Maimuţărelile lui Bolsonaro sunt foarte greu de acceptat pentru un liberal. Acum, între Bolsonaro şi Lula, îl prefer pe Bolsonaro. Cu toate maimuţărelile lui, Bolsonaro nu e Lula'', a comentat Llosa.

Scriitorul peruan a apreciat că ''există un soi de îndrăgostire de Lula, mai ales în Europa'', însă a amintit că cel care a fost preşedintele Braziliei între anii 2003 şi 2010 ''a fost închis'', iar judecătorii l-au condamnat ''pentru hoţie''.

Vargas Llosa a insistat că Bolsonaro ''nu este un candidat care să ne trezească entuziasmul'', însă a evitat să-l critice pe actualul preşedinte brazilian, cu o singură excepţie, referitoare la modul în care Bolsonaro a refuzat vaccinurile anticoronavirus. ''Este o inepţie, este absurdă înfruntarea la modul la care a făcut-o el. Îmi pare o totală iresponsabilitate'', a spus Llosa, care a a fost spitalizat pentru COVID-19 în urmă cu două săptămâni la Madrid.

Lula este considerat favoritul scrutinului prezidenţial din octombrie. Însă, în pofida acestui fapt, distanţa care-l separă pe liderul socialist de liderul extremei drepte şi principalul său rival la alegerile din octombrie a scăzut de la 14,2 puncte procentuale în februarie la 8,6 puncte procentuale în mai, potrivit sondajului publicat de compania MDA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.