Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi apără impozitarea contractelor part-time: 'A dus la un număr record de contracte de muncă cu normă întreagă'

businessmagazin.ro
taxe impozit rate

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, la dezbatarea moțiunii depusă împotriva sa în Camera Deputaților, că măsura impozitării contractelor part-time a fost una benefică:

  • „Impozitarea contractelor part-time la nivelul salariului minim, evident cu excepțiile prevăzute de lege, a dus la un număr record de contracte de muncă cu normă întreagă, și la încasări mai mari la bugetul de stat, ceea ce va permite mărirea de salarii și pensii. Avem peste 6.722.000 milioane contracte de muncă, dintre care 5,7 cu normă întreagă și 1 milion cu normă parțială. Este un număr record în istoria recentă a României.
  • De la introducerea acestei măsuri și până în prezent sunt peste 175.000 de angajați care au fost trecuți din regim part-time la o formă de încadrare cu normă întreagă. Toți acești salariați și-au câștigat dreptul cuvenit la o pensie întreagă, pe măsura muncii lor, când vor ieși din activitate. În formula voastră, ar fi fost condamnați la o „pensie part-time”, pentru că, știți bine că cei mai mulți dintre ei erau plătiți oficial pe două ore, iar diferența până la 8 ore era plătită cash, la negru, de către angajatori. Practic angajatorul își băga în buzunarul propriu banii de pensii și de sănătate ai angajaților săi. Asta nu era doar o excepție pe piața muncii. Era un fenomen larg răspândit în România, pe care, în loc să-l combateți, l-ați încurajat cu discursurile voastre demagogice și populiste.
  • Este o măsură bună, pe care numai dvs., cei care munciți la gri, o vreți scoasă! Vă aduc aminte de ministru vostru de la Sănătate, de la USR, care era medic în propria fiermă privată și își plătea salariul minim pe economie, ca să evite plata taxelor pentru un salariul adecvat profesiei de medic. Asta vreți, susțineți voi în realitate! Evaziunea și munca la gri! Știți bine și cazul acelui lider de partid șomer, angajat fictiv pe la case de avocatură, ca să aibă şi dumnealui un serviciu, că nu dă bine să fii șef de partid șomer!
  • De asta vă încurcă, stimați colegi, taxarea, că nu vă mai merge cu evaziunea!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.