Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi, despre bugetarii care nu au primit salarii: 'Cel târziu mâine deblocăm situația'

bani-lei-salariu

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, joi, la Sibiu, că salariile angajaților de la Mediu și Energie vor fi plătite, situația urmând să fie deblocată cel mai târziu în cursul zilei de vineri, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, într-o conferință de presă, la Sibiu, că în funcție de momentul în care ordonanța de urgență va fi publicată în Monitorul Oficial, situația privind salariile neplătite la Mediu și Energie, acolo nu au mai fost miniștri, va fi detensionată.

„Cât a făcut domnul președinte Iohannis în doi ani nu a făcut Băsescu în 10. Nu am avut până acum această situație. Ne-am găsit acum în această situație și am găsit soluția. Publicăm Ordonanța de Urgență în Monitorul Oficial și cel târziu mâine (vineri – n.r.) am deblocat situația. Poate chiar în cursul zilei de azi (joi – n.r.). Depinde când apare în Monitorul Oficial”, a spus Budăi.

Ministrul a mai spus că prin ordonanța adoptată de Guvern a fost preîntâmpinată problema de la Ministerul de Interne, după ce interimatul lui Mihai Fifor a încetat.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Executivul a adoptat, joi, ordonanța de urgență pentru modificarea Codului administrativ, în sensul în care secretarii generali din ministerele Mediului, Energiei și Relația cu Parlamentul vor semna statele de plată pentru angajați.

Actul normativ vine în contextul în care aproape 4.200 de angajați din Ministerul Mediului și agențiile care țin de această instituție, precum și aproximativ 200 de angajați de la Energie nu și-au primit, marți, salariile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.