Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Budăi, despre greva profesorilor: 'Nu cred că soluţia este doar la mine, soluţia este la întreaga coaliţie' / Ce spune despre majorarea salariilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat sâmbătă despre negocierile cu sindicatele din educaţie că nu crede că soluţia este doar la el ci este la întreaga coaliţie. Întrebat dacă va merge în faţa profesorilor cu o majorare a salariilor, ministrul a spus că nu merg la o negociere cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment. El a precizat că legea salarizării este parte a cererii numărul patru şi noi suntem încă cu cererea numărul doi neînchisă.

”Sunt într-o perioadă extrem de delicată, în care gândul meu să duce către cei 3 milioane de copii şi ce iaproximativ 300.000 de lucrători din sistemul de educaţie şi consider că este mai presus de orice dispută a unuia sau altuia. (..) Decizia şi ceea ce Marcel Ciolacu a decis, să întrerupem orice discuţie, orice negociere politică, pentru că (..) orice funcţie publică, politică, într-un guvern este mult mai puţin importantă decât destinul a peste trei milioane de copii şi trebuie să lăsăm aceste discuţii deoparte şi din respect pentru cadrele didactice şi din dorinţa de a rezolva aecastă problemă, voi fi mâine în Bucureşti, prezent la aceste discuţii”, a spus Marius Budăi într-o intervenţie la Antena 3.

Ministrul s-a referit la greva profesorilor, arătând: ”Nu cred că soluţia este doar la mine, eu cred că soluţia este la întreaga coaliţie”.

”Dacă ar fi fost soluţia doar la mine şi la colegii mei, că nu lucrez singur la această lege (..) atunci vă garantez că într-o lună, maxim două, am închis această temă şi sper să o şi fac, însă aici nu vorbim doar de lege, vorbim de finanţare, de mult mai multe lucruri şi mai vorbim că dacă acest PNRR a fost scris în secret, eu am aprobarea preşedintelui PSD şi a partidului să nu facem o reformă pe ascuns”, a arătat Budăi.

Ministrul Muncii a precizat că a avut discuţii cu toate ministerele şi primeşte deja parte din solicitările celor din sistem şi le-a trimis către Banca Mondială.

”Aşteptăm analizeze de impact şi apoi le centralizăm şi să continuăm discuţia. Legea salarizării este parte a cererii numărul patru noi suntem încă cu cererea numărul doi neînchisă. (..) Orice decizie ia coaliţia, vizavi de reglementări, sunt un om care  lucrat în domeniu (..) şi mă voi achita de îndatoriri”.

Întrebat dacă mâine (duminică, nr), va merge în faţa profesorilor cu o majorare de salarii, ministrul Marius Budăi a spus: ”Nu este un lucru la care să răspundă ministrul Muncii acum, fără să fie această discuţie transparentă mâine”.

”Nu mergem la o negociere şi la o discuţie în cadrul unui dalog social onest cu concluziile şi cu liniile deja ştiute din acest moment”, a mai afirmat Budăi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.