Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Copil a restabilit egalitatea, în Cupa Davis, după victoria în fața lui Gastao Elias

Marius Copil

Echipele masculine de tenis ale României şi Portugaliei sunt la egalitate, 1-1, după primele meciuri de simplu ale întâlnirii din primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, sâmbătă, în Sala Sporturilor ''Horia Demian'' din Cluj-Napoca, în urma victoriei reuşite de Marius Copil cu 6-4, 6-3 în faţa lui Gastao Elias.

Marius Copil (31 ani, 250 ATP) a obţinut victoria după o oră şi 22 de minute.

Arădeanul a avut procentaje excelente la serviciu (96% la primul şi 68% la al doilea), reuşind 11 aşi, faţă de doar 5 ai lui Gastao Elias (30 ani, 215 ATP). Copil nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând singura minge de break creată de lusitan.

Copil a reuşit primul break al confruntării la 3-3 în primul set, s-a desprins la 5-3, încheind cu serviciul, 6-4. În actul secund, a reuşit un break mai rapid, în ghemul al treilea (2-1). Românul a mers cu acest avantaj până la 5-3, când a încheiat cu un nou break.

Copil era la egalitate cu Gastao Elias în meciurile directe, 1-1, ambele având loc în 2012.

În primul meci de simplu de sâmbătă, Joao Sousa ((32 ani, 150 ATP) l-a învins pe Filip Cristian Jianu (20 ani, 317 ATP) cu 6-3, 7-5.

Duminică, tot de la ora 12:00, este programat meciul de dublu, dintre perechile Marius Copil/Horia Tecău şi Joao Sousa/Gastao Elias, urmat de cele două partide de simplu, Marius Copil - Joao Sousa, respectiv Filip Jianu - Gastao Elias.

Tecău (36 ani) este numărul 16 mondial la dublu, iar Copil se află pe 418, în timp ce Joao Sousa ocupă locul 137 mondial la dublu, iar Gastao Elias 1.472.

Din echipa României, condusă de căpitanul Gabriel Trifu (antrenor Andrei Mlendea), mai fac parte Nicholas David Ionel (18 ani, 440 ATP) şi Nicolae Frunză (23 ani, 631 ATP), iar în echipa Portugaliei, al cărei căpitan e Rui Machado, se mai află Frederico Ferreira Silva (26 ani, 184 ATP) şi Nuno Borges (24 ani, 271 ATP).

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de două ori în Cupa Davis, scorul fiind 1-1. Lusitanii au câştigat în 1988, la Timişoara, cu 3-2, în primul tur al Grupei I a Europei, iar România s-a impus cu acelaşi scor în 1995, la Estoril, în primul tur al Grupei I din zona Europa-Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.