Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca: Orice criză ascunde și noi oportunități pentru România. Suntem obligați să acționăm pentru siguranța și bunăstarea românilor!

Digi24
Marius Dunca

Senatorul PSD Marius Dunca consideră că este vital să fie implementate cât mai repede o serie de măsuri care țin de interesul strategic al țării noastre.

”Perioada prin care trecem este plină de provocări. Trebuie totuși să înțelegem faptul că orice criză ascunde și noi oportunități. România beneficiază în prezent de garanția de securitate cea mai puternică din lume. Apartenența la NATO reprezintă cel mai important scut de protecție pentru România și cetățenii săi. Să nu uităm că PSD este partidul care a  realizat integrarea României în NATO și Uniunea Europeană – două organizații care acum se dovedesc esențiale pentru securitatea economică, militară și socială a României.

În acest context, România trebuie să profite și să reușească într-un timp foarte scurt depășirea unor obstacole în calea dezvoltării. Este nevoie să realizăm pași rapizi în mai multe direcții, anumite procese trebuie accelerate. Trebuie luate măsuri pentru independența energetică - creșterea investițiilor în energie regenerabilă, investitii în producția și distribuția de energie. PSD a venit cu o soluție legislativă care să permită finalizarea lucrărilor și punerea în funcțiune a unor hidrocentrale care acum zac abandonate, deși investițiile sunt realizate în proporție de peste 90%.

Avem nevoie și de măsuri pentru dezvoltarea infrastructurii esențiale- căi ferate, drumuri și autostrăzi. Chiar zilele trecute, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis Guvernului un proiect de act normativ  prin care sunt simplificate procedurile privind exproprierea proprietăților publice, relocarea utilităților și  eliberarea rapidă a  certificatelor de urbanism, a autorizațiilor de construcție, a altor avize necesare.

Este vital să întărim capacitatea de apărare. Cheltuielile de apărare vor fi majorate la 2.5% din PIB. Reabilitarea industriei de apărare românești este foarte importantă. Este de interes strategic să producem echipamente cu forță de muncă din România.  Țara noastră a fost unul dintre principalii exportatori de echipamente ce țin de industria de apărare și trebuie să readucem această industrie acolo unde a fost, putem și trebuie să revenim pe piață.

Suntem obligați să acționăm pentru siguranța și bunăstarea românilor!” a declarat Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.