Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Dunca, senator PSD: Guvernul a dat cinci 'ţepe' românilor în prima săptămână din acest an

brasovstiri.ro
Marius Dunca

Guvernul a dat românilor, în prima săptămână din acest an, cinci "ţepe", uitând de promisiunile făcute în campania electorală, a declarat, luni, senatorul PSD Marius Dunca, liderul social-democraţilor braşoveni, potrivit AGERPRES.

"Românii îngenuncheaţi de Executiv, chiar din prima săptămână de guvernare. Guvernul ţeparilor a lovit atât în pensionari, cât şi în salariaţi, profesori, mediul de afaceri şi Justiţie", a afirmat, într-un comunicat de presă, Marius Dunca.

Conform acestuia, Guvernul Dreptei "îşi bate joc de 5 milioane de pensionari", după ce, anul trecut, PNL le dădea o majorare de 14% înaintea alegerilor şi promitea că va mări pensiile cu diferenţa până la 40% în 2021.

"Realitatea lui Cîţu este că pensiile nu vor creşte decât din septembrie, cu un procent infim, care nu acoperă majorările de preţuri la alimente, medicamente şi utilităţi", a arătat sursa citată.

Totodată, Dunca a menţionat că veniturile lucrătorilor din sectorul public îngheaţă în acest an, iar în cel privat, "nici vorbă de promisiunea USR 'Zero Taxe pe salariul minim'".

Dezastru de proporții: Pandemia și consecințele sale au distrus 21 de ani de creștere globală a traficului aerian de pasageri

"Vor fi taxe, iar salariul minim creşte cu doar 2 lei pe zi, sumă ce nu acoperă nici măcar măştile de protecţie. Peste 1,4 milioane salariaţi sunt trimişi înapoi în sărăcie extremă, sunt lăsaţi să moară de foame", a mai arătat senatorul PSD.

Totodată, el a afirmat că Guvernul "umileşte" peste 215.000 profesori, majorările salariale din Educaţie fiind amânate.

"Au desfiinţat Start-Up Nation, program de succes pentru mii de companii locale. În plus, de 6 luni, Guvernul promite granturi de investiţii între 50.000 şi 200.000 euro din fonduri europene pentru IMM-uri din industria alimentară, panificaţie, auto, energie şi construcţii. Niciun leu nu a ajuns până acum în conturile vreunei companii mici şi mijlocii!", a mai afirmat Dunca.

Ca a cincea "ţeapă", Dunca a menţionat "călcarea în picioare a Justiţiei", vorbind despre adoptarea, chiar înainte de Revelion, a OUG prin care se modifică legile Justiţiei, în pofida rezultatelor referendumului în care românii s-au exprimat că nu sunt de acord cu această practică.

"Acesta este bilanţul negru al primei săptămâni din Guvernarea ţeparilor. Toate promisiunile din campania electorală au ajuns agresiuni la adresa românilor!", a conchis preşedintele PSD Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.